L’Ajuntament tornarà a asfaltar 10 carrers de Vallvidrera i les Planes els propers mesos amb l’objectiu de millorar les deficiències del paviment en aquesta zona de Collserola. Les obres, que han començat aquesta setmana, tenen un pressupost d’un milió d’euros i donen resposta a la demanda històrica de manca d’inversió pública a les barriades de Can Rectoret i el Baixador de Vallvidrera.

Les obres previndran les esllavissades

Els treballs, que està previst que estiguin enllestits al juny, serviran per millorar-ne el ferm, la terra que dona suport a l’asfalt i que en aquesta zona de Collserola ha causat algunes esllavissades en episodis de pluja torrencials. A més, els vehicles privats i el transport públic podrà circular amb més comoditat i seguretat.

La intervenció també permetrà definir i diferenciar l’espai de calçada de l’espai de vorera, delimitant un nou espai de pas per a les persones que van a peu, tal com ja s’ha fet en altres actuacions al barri. Les tasques es completaran amb la instal·lació de senyals horitzontals.

Una millora de carrers que continuarà

Tot i que de moment s’actuarà en 10 carrers del barri de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes, la regidora de Sarrià – Sant Gervasi, Maria Eugènia Gay, ha assegurat que la “repavimentació es farà a tota la zona afectada”. Gay ha reafirmat el compromís municipal amb els barris de muntanya i ha dit que les actuacions d’asfaltatge s’han iniciat als carrers més malmesos.

Restriccions de la circulació mentre durin les obres

Mentre s’executin les tasques, en els carrers de més amplada es treballarà per meitats de calçada per permetre-hi el pas de vehicles. En canvi, es tallarà totalment el trànsit en els carrers menys amples i s’habilitarà la circulació en doble sentit fins al punt del tall.