lavabo plaça dones 36 gràcia

L’Ajuntament ha instal·lat un lavabo públic a la plaça de les Dones del 36, a la Vila de Gràcia, aquest mes de febrer. En les primeres dues setmanes en funcionament, l’urinari s’ha fet servir 1.400 vegades. Es tracta d’un lavabo que es neteja automàticament després de cada ús i s’hi pot estar un temps màxim de 15 minuts abans no s’obri la porta. Ha costat 165.616 euros i s’ha finançat a través dels pressupostos participatius.

L’urinari ha estat molt ben rebut pels veïns, ja que ajuda, diuen, a “mantenir l’espai públic net“. De fet, la plaça de les Dones del 36 és un espai molt concorregut, sobretot per famílies i infants, perquè que hi poden jugar tranquil·lament perquè no hi ha circulació de cotxes a prop. El cas és que hi ha jocs infantils i bancs per seure, però no hi ha cap bany proper. Per això, expliquen que aquest urinari els permet anar al lavabo de manera gratuïta, “sense semblar mal educat si vas a una cafeteria i no consumeixes tenint en compte que aquest barri cada dia és més car”. De fet, creuen que en fan falta més.

Dels últims pressupostos participatius

La iniciativa de l’urinari públic va rebre 1.348 vots dins dels pressupostos participatius i ha estat el darrer projecte a dur-se a terme al districte de Gràcia. Però no era l´últim que quedava per fer: amb el projecte d’ampliar el verd a Gràcia descartat per la situació de sequera, encara falta renovar els jocs infantils de la plaça de la Revolució, que actualment està en la fase de licitació d’obres.