L’Ajuntament de Barcelona està decidit a evitar que els senglars bolquin els contenidors d’escombraries arreu de la ciutat i engegarà una nova prova pilot al desembre. La idea és desplegar mig centenar de contenidors equipats amb una barana de ferro antibolcatge. La prova es farà al districte de Sarrià – Sant Gervasi i se suma a l’altre experiment amb tanques de fusta que ja s’han posat en marxa.

Una solució de baix cost

El model nou de contenidor disposa d’una barana metàl·lica que abraça el contenidor i evita que el senglar pugui fer palanca per tombar-lo. Segons els responsables de neteja i gestió de residus de Barcelona, és una opció més econòmica que la instal·lació dels tancats de fusta que s’estan provant també a Sarrià – Sant Gervasi. Si funciona, es podrien reemplaçar els 300 contenidors que actualment hi ha a la zona de muntanya d’aquest districte amb aquest model de contenidor innovador.

Si tinguéssim una opció antisenglar infalible, ja l’hauríem implementat”
Carlos Vázquez, director de neteja i de gestió residus de Barcelona

El proper objectiu: les paperes

Una altra de les accions antisenglars que s’estan estudiant és el canvi de papereres. A Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes es van instal·lar unes papereres amb tapa que no han tingut l’èxit esperat i ara l’Ajuntament pensa en la instal·lació d’un altre tipus de paperera que no siguin basculant, similar a les que ja donen servei a les zones forestals, o fins i tot s’està considerant retirar-les, si la proposta tingués consens veïnal.