La cantant i compositora barcelonina Suu publica el senzill ‘Últimamente’ i engega una gira per tot l’estat mentre prepara un àlbum nou. Totes aquestes novetats i moltes d’altres ens les explica al ‘Plaça Tísner‘. A més, en el següent vídeo la podem escoltar en directe des del plató del programa.

Una cançó per demanar perdó

A ‘Últimamente’, Suu es disculpa. Per si algú s’ha ofès quan no respon als missatges, quan està absent de les xarxes, quan no agafa el telèfon, demana perdó. Des de fa un temps, temes com la salut mental i la gestió de l’exposició pública han marcat la carrera de la intèrpret, i amb aquest senzill, que reflexiona també sobre el pas del temps i el trànsit a la maduresa, les qüestions que preocupen a la Suu es fan paleses a ritme de guitarra, Auto-Tune i vocodificador.

El nou senzill de la Suu es pot escoltar ja a plataformes. On no es podrà sentir serà en el disc que la barcelonina publicarà al llarg del 2024, i que ja ha confirmat que planteja com un àlbum conceptual, amb una unitat temàtica i compost per cançons inèdites.

Serà un altre pas en la carrera d’una artista que va debutar abans de fer els 18 anys, i que en els darrers temps ha experimentat amb sonoritats i lletres força allunyades de les cançons amb què la vam conèixer l’any 2018.

Una gira de dues intensitats

A partir del mes de març, la Suu comença una gira que la durà per tot l’estat, de la Corunya a Palma i de Bilbao a Màlaga, entre altres ciutats. Les actuacions es duran a terme en dos formats: amb la seva banda i en solitari, acompanyada només de la guitarra, en un cicle que s’anomenarà ‘A Solas. La Suu oferirà quatre concerts a Barcelona, a l’Heliogàbal, el 25 i 26 d’octubre, amb la majoria d’entrades venudes.

El “mosaic” de la Suu

  • Una artista: Amaia Montero. La Suu es va passar la infantesa imitant la cantant i exmembre de La Oreja de Van Gogh i somiant a ser, com ella, una reina del pop.
  • Un llibre: ‘Fauna o amor’. La seva faceta com a compositora va acompanyada d’una altra com a poetessa, que la va dur a publicar el seu primer llibre fa quatre anys.
  • Un aliat: Carlos Sadness. El músic barceloní ha treballat amb la Suu produint el seu disc ‘Ventura’ i col·laborant amb cançons com ‘Barcelona tropical’ o ‘Postal barata’.
  • Un èxit: ‘Eres un temazo’. Publicada el 2020 i produïda, per cert, per Carlos Sadness, la cançó acumula més d’onze milions d’escoltes a Spotify i més d’un milió de reproduccions a YouTube. Ja ho diu el títol: és un “temazo”.
  • Un senzill: ‘Últimamente’. La darrera cançó que ha publicat la Suu, i que acabem d’escoltar, és una capbussada a la intimitat dels seus mals moments, exorcitzats a través de la música.
  • Una plaça: la de la Virreina, a Gràcia. A tocar de casa seva, la Suu se sent molt còmode en aquest racó de Barcelona. Li haurem de preguntar si li costa gaire trobar taula a les terrasses dels bars…