Sidonie ha publicat el seu desè àlbum, ‘Marc, Axel i Jes’, el disc més personal i pop del grup, que presenta a la Sala Razzmatazz els propers dissabte, 27 —amb les entrades ja exhaurides— i diumenge, 28 de gener. En Marc Ros, cantant i guitarrista i l’Axel Pi, bateria, han visitat ‘Plaça Tisner’ per parlar-nos del seu últim treball i de la seva trajectòria professional, de més de 25 anys, com una de les bandes indie referent a l’estat espanyol.

El disc més pop de Sidonie

Temes com ‘CEDÉ’, ‘No salgo más’, ‘Me gustas todo el rato’ o ‘Es muy pop’ encapçalen el disc ‘Marc, Axel i Jes’. Es tracta del treball més pop de Sidonie, amb la sonoritat clàssica d’aquest estil, l’ús de molta guitarra i costumisme. L’àlbum, que duu el títol del nom de pila del trio, és el més essencial: “no és el disc més personal, perquè personal ho són tots”, explica en Marc Ros, que afegeix que “sí que ens mostrem amb menys barroquismes, tant nosaltres com la nostra música”.

El nostre primer assaig va ser un autèntic amor a primera vista”
Sidonie

Més de 25 anys de trajectòria

Sidonie va engegar el projecte l’any 1997, fa 27 anys. Van donar-se a conèixer després de guanyar un concurs de música de talent jove de l’Hospitalet de Llobregat. Tota una vida professional treballant plegats: han fet 10 discos i han girat per centenars de sales, convertint-se en una banda de referència de la música indie a l’estat espanyol. “Tenim com una relació d’amor i ens ho passem molt bé junts, sinó seria impossible la nostra història”, explica l’Axel Pi.

De fet, confessen que gairebé 30 anys després dels seus inicis, “la banda està vivint un moment molt dolç”. Expliquen que després de dues dècades i “amb la seva edat” han viscut tota mena de situacions i ara “hi ha una revifada de la banda, mai havíem omplert tant les sales com ara”, explica Ros.

Futur àlbum en català

El grup va començar a tocar en anglès, va passar al castellà —idioma que ha protagonitzat tots els seus èxits— i ja han anunciat que el proper disc serà en català. De fet, van publicar la primera cançó en aquesta llengua el seu penúltim àlbum, ‘El regreso de Abba’, el tema ‘Portlligat’. “Cantar en català per a mi és el més natural del món. Tot i que pel mercat a vegades és un problema, ho farem peti qui peti”, afirma en Marc Ros.

El “mosaic” de Sidonie

  • Una edat: 27, són els anys que fa que els components de Sidonie toquen junts, des del 1997. S’ha convertit en un dels grups indie referent a l’estat espanyol.  
  • Un nom: el de ‘Marc, Axel i Jes’, que és el títol del seu últim àlbum, que va sortir a finals d’octubre del 2023 i que és el desè disc de la banda barcelonina.
  • Un estat d’ànim: ‘Fascinado’. El nom d’una de les seves cançons mítiques i la sensació que deixen als seus fans a cada concert.
  • Un poble: Portlligat. És com es diu la primera cançó que va fer la banda en català. I és que ja han anunciat que el proper disc serà en aquest idioma.
  • Un concert: el 2007 van tocar al Wizink Center de Madrid en la gira de l’àlbum ‘El peor grupo del mundo’. 
  • I una plaça: la plaça Reial. Consideren que és la més bonica de Barcelona i és on van tocar en directe per primera vegada. Va ser a la Sala Sidecar, on després han actuat moltes altres vegades més i que tancarà portes a finals de gener.