La barcelonina Susana Ventura, més coneguda com a Suu, és una cantautora del segle XXI, que es va fer popular abans a Instagram que a les revistes de música, i que ben aviat va despertar l’interès de la indústria. El 2018, just quan havia arribat a la majoria d’edat, va publicar el seu primer àlbum, ‘Natural’, amb què va recórrer festivals i sales de concert, va augmentar el nombre de fans i va guanyar el premi Enderrock com a millor artista revelació. Ara treu un segon disc on reivindica la “ventura” del seu cognom, i nosaltres aprofitem per tenir-la a l’‘Àrtic’, on li augurem molts més èxits.

 

Un gir de la rumba a l’electrònica

Amb el seu segon disc, Suu deixa de banda la rumba i l’ska i ens ofereix cançons amb un rerefons electrònic. Tot i no perdre els seus trets d’identitat com a cantautora, amb l’ajuda de Carlos Sadness a la producció fa un canvi en la seva música. La relació amb Sadness, que va començar gairebé per casualitat, l’ha dut a reimaginar el seu so en aquest segon àlbum, en què canta a l’amor lluminós, en l’àmbit de la parella, la família, els amics o els companys. Suu presentarà el nou treball al Festival Strenes de Girona el 3 d’abril, i a la sala Barts de Barcelona el 25 d’abril.

La Suu d’Instagram

Els inicis de Suu com a cantautora van ser a Instagram, on va penjar les seves primeres cançons quan només era una adolescent. Ben aviat, el seu nombre de seguidors va començar a augmentar, fins al punt que el seu primer treball, ‘Natural’, ja tenia una bona collita de fans quan va sortir. Primera cantautora catalana instagramera, la carrera de Suu, com les seves fotografies a la xarxa, és la d’algú que prefereix ensenyar-se com és que posar-se filtres. I amb aquesta naturalitat s’ha convertit en un dels joves valors de la música a Catalunya.