Joan Mas i Marsell, el pare dels propietaris del Jamboree, el club de jazz de la plaça Reial de Barcelona, és un gran admirador de Duke Ellington. El proper 29 de febrer arribarà als 100 anys d’edat i els seus fills li han preparat una festa a la sala 3 del club amb l’actuació de la Laurent Mignard Duke Orchestra, una de les millors big bands del món dedicada a mantenir viu el llegat musical d’Ellington. Comencem el programa escoltant l’orquestra de Laurent Mignard i el saxo tenor de Scott Hamilton, que ens visitarà a començaments de febrer.

Seguim amb Django Reinhardt i Stéphane Grapelli, creadors del jazz manouche, que van néixer un 23 i un 26 de gener, amb dos anys de diferència, a finals de la primera dècada del segle XX.

Continuem amb un altre natalici, ja que Benny Golson també s’acosta al centenari. El 25 de gener farà 95 anys. El recordem amb dues gravacions de l’any 1958, quan era solista i compositor dels Jazz Messengers d’Art Blakey.

A la recta final donem un cop d’ull a la programació de la Nova Jazz Cava de Terrassa i us portem la música del català Dani Nel·lo i de l’italià Patrizio Destriere. I acabem amb més italians: els trompetistes Enrico Rava i Paolo Fresu, que fan un homenatge a Chet Baker.

Escolta el programa aquí: