anella olimpica

L’Anella Olímpica ha tancat el 2023 amb xifres de rècord. En els últims 12 mesos, el Palau Sant Jordi, el Sant Jordi Club i l’Estadi Olímpic Lluís Companys han acollit més de 2,1 milions de visitants, triplicant dades del 2022. També ha crescut l’activitat, amb 167 esdeveniments programats, un 23 % més que en l’any anterior.

Segons l’Ajuntament de Barcelona, aquestes són xifres que “reflecteixen la capacitat d’atracció del Palau Sant Jordi i l’Estadi Olímpic”, així com “el seu posicionament en els circuits internacionals per la seva proposta diversa i d’alta qualitat i l’expertesa acumulada en l’organització d’esdeveniments”.

Els concerts, els actes més habituals

Els concerts han estat els actes més habituals i representen el 65 % de la programació. El Palau Sant Jordi i el Sant Jordi Club han estat els espais amb més programació, amb 135 esdeveniments i més d’1 milió d’assistents. Per la seva banda, l’Estadi Olímpic ha rebut 1.091.300 visitants, sumant els nou concerts i els 15 partits que ha celebrat el FC Barcelona a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, amb una assistència acumulada superior als 600.000 visitants.

Fora del terreny musical, l’Anella també ha acollit espectacles familiars, com ‘Disney on ice’, així com esdeveniments esportius d’èxit, com el Trial Indoor, el World Padel Tour o la Kingdom Cup, que van sumar més de 67.000 espectadors al Palau Sant Jordi.

També s’ha seguit treballant per ser un espai obert a la ciutadania, solidari i compromès amb l’educació. Més de 500 persones en situació de vulnerabilitat han gaudit de les activitats de l’Anella gràcies a la col·laboració amb Apropa Cultura. En l’àmbit educatiu han destacat jornades com l’STEAM Anella, un matinal d’activitats científiques organitzat per B:SM i la UPC i en què han participat més de 2.200 joves de 28 instituts, o el 30è aniversari de la gran cita escolar de dansa contemporània, el Dansa Ara, amb 16.000 alumnes de primària, professors i familiars.

Programació 2024

A dia d’avui, l’Anella Olímpica té confirmats 115 esdeveniments amb una assistència propera als 1,7 milions d’espectadors, incloent-hi l’activitat esportiva del FC Barcelona. Aquestes xifres creixeran al llarg de l’any a mesura que es vagin tancant noves dates al calendari d’activitats.

A banda d’acollir els partits del FC Barcelona, l’Estadi Olímpic mantindrà la seva posició com a recinte d’alguns dels grans concerts previstos l’any vinent a la ciutat. Destaquen la doble cita ja anunciada per part de Bruce Springsteen i els concerts d’Estopa i els alemanys Rammstein.

A més, pel Palau Sant Jordi i el Sant Jordi Club passaran artistes com Joan Dausà Laura Pausini, Bad Gyal, Depeche Mode, Maná, Luis Miguel, Manolo García, Jonas Brothers, Camilo o The Tyets, entre molts altres. També serà la seu de competicions esportives, com el Universae Trial Indoor Barcelona i la Women’s Trophy Trial Indoor, i espectacles familiars, com ‘Disney on ice’.