(ACN) El cineasta Pablo Berger ha rebut amb molta “felicitat” la nominació de la pel·lícula ‘Robot dreams’ als Oscars 2024, en què el film és candidat a recollir l’estatueta a millor pel·lícula animada. “És un somni, i no el del robot, sinó un que tenim tots els directors que ens dediquem al cinema”, ha assegurat.

“Hem cridat tant que ens han sentit a Los Angeles”

Berger ha explicat que han rebut l’anunci amb sorpresa, però també molta eufòria que han celebrat de forma conjunta amb tot l’equip. “Hem cridat tant que ens han sentit a Los Angeles”, ha afegit rient. De fet, tot i que ‘Robot dreams’ ja constava a les llistes de pel·lícules preferides en aquesta categoria, el cineasta creu que no deixa de ser rellevant que un film “petit” s’hagi colat a la llista, competint contra “grans pel·lícules” d’estudis americans.

En concret, la producció de segell barceloní competirà amb ‘El chico y la garza’, la darrera pel·lícula de Hayao Miyazaki i Toshio Suzuki; ‘Elemental’; ‘Nimona’; i ‘Spider-Man: creuant el multivers’.

En aquest sentit, Berger ha remarcat la importància que té per formar part d’una llista on també hi ha la darrera proposta “del gran mestre” Hayao Miyazaki. “És un honor que un aprenent de director d’animació estigui a la mateixa categoria”, ha afirmat.

Una història universal sobre l’amor i l’amistat

‘Robot dreams’ és el bateig en animació per part de Berger que, quan se li ha preguntat pel seu èxit, l’ha atribuït en bona part a la trama. “L’emoció ha passat per davant de la tècnica, perquè és una història universal que parla de l’amor i l’amistat“, ha recordat.

També l’ha descrit com “una pel·lícula de les d’abans”, amb un cert component una mica de la vella escola, que li aporta el fet que tingui un tipus d’animació molt concreta. Sobre les possibilitats d’alçar-se amb el guardó, Berger valora el fet que estiguin apadrinats per una gran distribuïdora, tot i que al final, sosté, que no deixa de ser “una ruleta”. “Tocarà a qui li hagi de tocar, nosaltres anirem allà a fer campanya per dir: passin, vegin i votin”, ha conclòs.

‘Robot dreams’ —producció de la barcelonina d’Arcadia Motion Pictures— parla sobre la soledat, la fragilitat de les relacions i el procés de pèrdua a partir de les aventures d’un gos solitari que decideix comprar un robot perquè li faci companyia. Amb la Nova York dels anys 80 com a teló de fons, el cineasta responsable l’exitosa ‘Blancaneu’ —en què va homenatjar el cinema mut i en blanc i negre— adapta ara la novel·la gràfica homònima de Sara Varon