(ACN) El director de ‘La societat de la neu’, Juan Antonio Bayona, ha destacat la il·lusió que li fan les dues nominacions a la millor pel·lícula internacional i al millor maquillatge i perruqueria en la 96a edició dels Oscars.

El director ha recordat que “era un nano que veia els Oscars cada any i encara ho faig”. També ha celebrat anar a “la festa” del cinema de Hollywood amb ‘La societat de la neu’, que tantes alegries els està donant.

No he processat gaire que estic als Oscars, guanyis o perdis et costa una mica processar el que has viscut”
Juan Antonio Bayona, director de ‘La societat de la neu’

Competir “amb les millors pel·lícules del món”

Bayona assegura que estan molt contents per les nominacions als Oscars. En la categoria de pel·lícula internacional, apunta, la competició és molt forta, ja que hi ha les millors pel·lícules de tot el món. De fet, per poder recollir l’estatueta a millor film internacional, ‘La societat de la neu’ haurà de batre ‘Yo capitán’, de Matteo Garrone; ‘Perfect days’, de Wim Wenders; ‘La zona de interés’, de Jonathan Glazer; i ‘Sala de profesores’, d’İlker Çatak.

El cineasta ha remarcat que quan es fa una pel·lícula en un idioma que no és l’anglès és molt difícil cridar l’atenció.

Estem molt contents per tot l’equip, per la indústria del cinema espanyol, que ens va escollir, i els amics de l’Uruguai, l’Argentina i Xile. És una pel·lícula molt especial amb un equip molt gran i estem tots molt feliços”
Juan Antonio Bayona, director de ‘La societat de la neu’

El director ha destacat també la nominació a millor maquillatge i perruqueria. “Han fet un treball extraordinari, eren molts actors amb una continuïtat molt difícil”. Bayona ha recordat que el treball de maquillatge va ser guardonat als Premis del Cinema Europeu.

Un fenomen a tot el món

El cineasta ha recalcat que el film és un fenomen a tot el món, “trenca rècords” a la plataforma Netflix i “el públic està entusiasmat”. El director de la cinta ha recordat que aquesta és una cinta que “parla sobre com som abandonats i ens hem d’ajuntar i oferir als altres per continuar el nostre camí i això ressona molt en el món en el qual vivim, especialment a la gent jove”.

Bayona i part de l’equip de la pel·lícula celebraran aquest dimarts les nominacions en una de les sales dels cinemes Bosque.

‘Robot dreams’, també a la cursa dels Oscars

Sobre la nominació de ‘Robot dreams’ als Oscars, Bayona ha assegurat que estan molt contents. “Quan vas a aquests esdeveniments tan grans amb tota la gent de Hollywood sempre et sents fora de context i anar-hi amb Pablo Berger em fa molta il·lusió. Ens farem molta companyia”.