L’any 1953 es va fabricar la primera ampolla de Coca-Cola de l’estat. Va ser a Barcelona, a la fàbrica que la companyia tenia aleshores al carrer dels Almogàvers, a l’actualment barri de Provençals del Poblenou. L’envàs s’ha conservat i ara forma part d’una exposició per celebrar el 70è aniversari de l’arribada de la marca de refrescos americana a casa nostra.

La primera ampolla és el principal atractiu de la mostra, però no l’únic. Trobem fins a 45 objectes emblemàtics de Coca-Cola, des d’envasos de diferents tipus, passant per objectes publicitaris característics de bars i restaurants, gots o neveres. També marxandatge relacionat amb esdeveniments esportius com les Olimpíades de Barcelona 92 o el Mundial d’Espanya 82.

La imatge de Coca-Cola al llarg del temps

Igone Bartumeu, directora de comunicació de Coca-Cola, ha explicat al programa ‘Plaça Tísner’ que les peces han estat seleccionades amb l’objectiu de “mostrar l’evolució de la marca al llarg del temps”. Provenen de les col·leccions privades de diferents col·leccionistes amb qui han contactat i que, assegura, “s’han mostrat disposats a compartir els objectes des del primer moment”.

La mostra també recull alguns dels eslògans publicitaris més emblemàtics de l’empresa com “la chispa de la vida” o “Coca-Cola es así“. Anuncis que segurament recordaran els més nostàlgics. Després de passar pel centre comercial Illa Diagonal, l’exposició es trasllada ara a la fàbrica que té la companyia a Martorelles.