El musical ‘Alan’ s’instal·la al Teatre Condal per fer temporada i remoure consciències. Una obra basada en la història real de l’Alan Montoliu, que va suïcidar-se el 2015 després de patir assetjament escolar en forma de transfòbia. És la producció més ambiciosa de WeColorMusic, creadors d’obres com ‘Bruna’ o ‘Els contes de l’avi Josep’, que han fet un treball minuciós per dur a l’escenari aquesta història amb creativitat i poesia, fugint de sensacionalismes i dramatismes, en un musical en què s’entrellaça la comicitat i la cruesa.

“Vam considerar que era una historia que s’havia fet viral de forma sensacionalista i volíem explicar-ho des del punt de vista de la família de l’Alan, que ha participat en el procés de creació”, explica a ‘Plaça TísnerMar Puig, dramaturga i codirectora del musical. Un muntatge que relata una història dramàtica però en què “s’hi riu molt”, assegura Puig, ja que “relata la quotidianitat i els alts i baixos d’una família amb un adolescent, que inicialment és feliç i està content”.

‘Alan’ vol ser un mirall en què es vegin reflectits els que pateixen ‘bullying’ però també els que l’exerceixen”
Mateu Peremiquel, director musical

Un musical amb voluntat pedagògica

L’obra té l’objectiu de visibilitzar l’assetjament escolar, sigui pel motiu que sigui, i sensibilitzar el públic: “Volem posar la societat davant d’un mirall perquè una cosa així no es torni a repetir: s’hi veuen reflectits els que pateixen assetjament però també els que l’exerceixen“, diu Mateu Peremiquel, director musical d”Alan’.

Música original sobre l’escenari

La música d”Alan’ és original i la toquen els seus intèrprets en directe sobre l’escenari del Teatre Condal. “Hem creat unes composicions molt contundents, com ho és la història: amb l’objectiu de transmetre les sensacions i les angoixes del protagonista“, relata Mateu Peremiquel, director musical de l’obra. Una música amb molta densitat sonora, que es mescla amb les veus dels actors i actrius, que canten en directe.

Considerat millor espectacle familiar

‘Alan’ és l’obra més escollida per a les escoles i instituts d’aquesta temporada i ha estat guardonat amb el premi a millor espectacle familiar per Teatre Barcelona. La temporada passada va fer una presentació d’èxit als teatres de Rubí, Manresa, Ullastrell i al Teatre Condal, coincidint amb el Dia Internacional contra l’Assetjament Escolar.