El Teatre Coliseum pot ser una festa durant uns quants dies, almenys mentre durin, fins al 5 de novembre, les funcions de ‘The rocky horror show’. En l’estrena han passat pel “photocall” molts assistents disfressats per a l’ocasió, sovint emulant els personatges de l’obra. Han suscitat tant o més interès que les cares conegudes del món de l’espectacle que també hi han desfilat.

No és gens habitual que arribi a la cartellera un musical en versió original, però en aquest cas es tracta d’una producció anglesa, (amb subtítols en castellà) dirigida per Christopher Luscombe, que arriba del West End londinenc. És l’espectacle que celebra els 50 anys del títol, un clàssic dels musicals en clau rockera, estrebat per primer cop el 1973 amb direcció del seu creador, Richard O’Brien.

Fidel al musical del 1973

‘The rocky horror show’ és una comèdia, una paròdia esbojarrada de les pel·lícules de terror de sèrie B, de la qual s’han fet nombroses versions que han vist milions d’espectadors. En català en va dirigir una Ventura Pons a finals dels 70 i Ricard Reguant una altra a mitjans dels 90.

Com a espectacle de celebració del cinquantenari es vol fidel a l’original del 1973. “S’hi han anat afegint coses amb el temps, però jo he volgut ser molt respectuós amb el que va fer Richard O’Brien. He volgut fer-ne una versió clàssica”, explica Luscombe. “De fet, la responsable del vestuari és la mateixa del muntatge del 1973 i de la pel·lícula posterior”, afegeix.

Un parell d’universitaris, la Janet i el Brad, van a visitar un professor, però el seu cotxe s’espatlla davant d’una misteriosa mansió. Hi entren per trucar per telèfon per demanar ajuda, però es troben amb el Doctor Frank’n’Furter, una mena de doctor Frankenstein en versió transvestida que té altres plans per als joves. “Fa 50 anys devia ser una proposta estranya, atrevida i, fins i tot, alarmant per a un cert públic. Avui ja no”, afirma el director.

El muntatge inicia a Barcelona una gira europea que recalarà en ciutats com Milà, Dublín i París.