El Museu de l’Art Prohibit obrirà portes aquest dijous després de la inauguració oficial. L’empresari i periodista Tatxo Benet, propietari de l’equipament, ha reunit 42 obres d’art d’arreu del món que han estat retirades per motius polítics, socials o religiosos. Es tracta, per tant, d’un museu únic.

A betevé hem fet un recorregut per les obres censurades abans de l’obertura oficial de portes.

2.000 m² d’exposició

Al llarg dels 2.000 m² d’exposició podem trobar obres que s’exhibeixen per primera vegada, peces autocensurades, així com peces icòniques de la història de l’art contemporani. El recorregut evoca tant la naturalesa escandalosa de la col·lecció com la seva cara irònica, crítica i mordaç. L’objectiu principal d’aquest museu, segons els seus impulsors, és “que no tornin a censurar les obres”.

La censura en la història de l’art

Segons els responsables del Museu de l’Art Prohibit, la història de l’art és plena de casos de censura. En va patir Miquel Àngel quan pintava la Capella Sixtina i també Francisco de Goya. Tampoc no se’n van escapar Pablo Picasso ni Klimt. Per això, el museu neix amb la voluntat de ser un espai per a la llibertat creativa i un laboratori per abordar els actes de censura en les arts.