Guillem F. Marí, director editorial de la revista en línia de sèries ‘Serielizados, torna al ‘Plaça Tísner‘ per parlar de l’estrena de la dotzena i última temporada de ‘Curb your enthusiasm’, o com aquí s’ha titulat, ‘Larry David‘. Es tracta d’una autoficció disponible des del 12 de febrer a HBO Max. Aquesta entrega posa fi a una sèrie que ha estat a la petita pantalla 25 anys. Podeu veure la secció sencera en el vídeo superior.

La vida real com a inspiració

‘Curb your enthusiasm’ és una autoficció exagerada inspirada en la vida real del guionista Larry David. Els gags se centren en situacions del dia a dia, buscant la incomoditat dels personatges que l’envolten. L'”alter ego” de ficció del guionista també aprofita l’humor negre i el fer passar vergonya com a via d’escapatòria per fer sàtira de la societat i el Hollywood d’avui en dia. A més, la sèrie no té un guió rígid, deixant que els actors improvisin a partir de certs escenaris.

L’èxit a la pantalla petita

Larry David va ser un dels guionistes darrere una de les comèdies de situació americanes de més d’èxit dels 90. Juntament amb Jerry Seinfield van crear la sèrie ‘Seinfeld’, una ficció arquetípica en què els protagonistes afrontaven situacions incòmodes i converses banals divertides.

De manera similar a ‘Curb your enthusiasm’, el personatge de George Costanza era un “alter ego” del mateix David, imitant els seus gestos i manies. Les nou temporades de ‘Seinfield’ es van emetre a l’NBC entre 1989 i 1998 i, actualment, estan disponibles a Netflix.

El gran èxit de ‘Seinfield’ també serveix com a inspiració per a l’inici de ‘Curb your enthusiasm’, ja que es presenta a l'”alter ego” de Larry David gairebé retirat, després de l’èxit de la sèrie a Los Angeles amb molt temps lliure i poc a fer.

Larry David abans de ‘Seinfield’

Abans de fer sèries d’èxit de llarga durada, David va encadenar molts fracassos com a comediant de “stand-up” i guionista en programes com ‘Saturday night live’. Tot i que ell mateix eviti etiquetar-se com a actor, als 80 va fer petites aparicions a diverses pel·lícules de Woody Allen com ‘Dies de ràdio’ (1987) o ‘Històries de Nova York’ (1989). Fins i tot, el 2009 va protagonitzar ‘Si la cosa funciona’, també dirigida per Allen.