Fins al 18 de febrer, les tres sales de L’Auditori acullen la setena edició del Festival Emergents. Es tracta d’un certamen que, com indica el seu nom, convida a descobrir talent jove en diversos gèneres musicals, des de la clàssica al jazz fins a la contemporània. “Potser es coneixen més els artistes nacionals perquè són més propers, però aquí trobem gent que està ocupant llocs importants en orquestres o en òperes”, explica Robert Brufau, director de l’Auditori.

En la segona jornada del festival, l’OBC ha acompanyat la violoncelista austríaca Julia Hagen per interpretar el ‘Concert per a violoncel i orquestra’ de Robert Schumann. Filla del fundador del mític Quartet Hagen, va començar a tocar quan tenia cinc anys i és guanyadora del premi Credit Suisse Young Artist Award del 2024.

Marató de cambra, nou hores de música

Aquest dissabte l’OBC acompanyarà el violinista Javier Comesaña, guanyador de dos concursos internacionals de l’instrument, i també dirigirà el Liceu Jazz Grup, format per alumnes destacats del Conservatori del Liceu. Però una de les activitats més esperades del festival és la Marató de Cambra, que també tindrà lloc dissabte a la sala Oriol Martorell, a partir de les 11 h.

Són nou hores de música i vuit concerts d’entrada lliure, amb noms com el de la soprano francesa Axelle Fanyo, el guitarrista escocès Sean Shibe i el guanyador del Concurs Maria Canals de fa dos anys, el canadenc Jaeden Izik-Dzurko. “La gent hi ve amb ganes i s’ha consolidat com una de les propostes més singulars del festival”, afirma Brufau.

La Banda Muncipal de Barcelona tancarà el certamen diumenge. Estrenarà a la sala gran l’obra ‘Danses concertants’ per a contrabaix i banda, del clarinetista, director i compositor Albert Gumí.