Les Festes de Sant Medir 2024 de la Vila de Gràcia han arrencat aquest diumenge amb el tradicional pregó. També s’ha fet la concentració dels banderers de les colles i l’ofrena floral a la plaça de Trilla. La cercavila ha recorregut els carrers del barri fins arribar a la plaça de la Vila amb trabucaires, l’Àliga, bastoners i geganters de Gràcia. En el pregó inaugural, l’activista cultural Eloi Palmero ha fet una defensa convençuda de la cultura popular com a reflex de “la personalitat i el caràcter dels carrers i els barris”.

Sant Medir

Pregó en defensa de la cultura popular

El pregó d’aquest 2024 ha reivindicat les tradicions i la cultura popular. En el discurs, Palmero ha destacat que, tot i ser barceloní d’adopció a Ciutat Vella, va heretar “l’amor per les tradicions” dels seus pares. Una circumstància que, des de dalt del balcó de la seu del districte, ha defensat com una qüestió capital. “El veïnat no pot quedar només en mans de l’activisme”, ha advertit als graciencs que l’escoltaven. I ha posat com a exemple la gentrificació d’alguns barris de la ciutat, a remolc “dels grans esdeveniments que promocionen les administracions a la cerca de l’impacte econòmic”.

La festa dolça, el 2 de març

Enguany, el dissabte 2 de març se celebrarà la festa dolça de Sant Medir al barri. Al matí es faran els recorreguts amb les diferents colles, i al vespre, a partir de les 19.30 h, es farà la desfilada pel carrer Gran de Gràcia amb les carrosses i el tradicional llançament de caramels.

Es tracta d’una de les més festes populars arrelades a la Vila de Gràcia, però també se celebra a SarriàSant Gervasi i a la Bordeta.

Sant Medir cercavila per carrer Gran de Gràcia