Del 26 de juny al 4 d’agost, el Grec oferirà 81 espectacles de teatre, música i arts escèniques i més de 50 activitats en una cinquantena de sales i espais de la ciutat, amb el Teatre Grec com a epicentre. Es tracta de la vuitena i última edició de Cesc Casadesús Calvó com a director, que hem convidat a ‘Plaça Tísner‘ perquè ens parli de la programació del Grec d’enguany.

La 48a edició del Grec posa el focus en l’escena catalana i barcelonina, que inclou artistes com Sílvia Pérez Cruz, Rita Payés i Pau Vallvé i companyies de l’altura de La Veronal, Dagoll Dagom, La Brutal i Baró d’Evel, que serà l’encarregada de tancar l’edició d’enguany. “Si tota la programació del Teatre Grec, una gran part del festival, és d’artistes catalans, vol dir que tenim molt talent”, apunta Cesc Casadesús. El director destaca que “el que m’importa és que el Grec sigui estimat per Barcelona: recollim talent local i la ciutat ho agraeix”, diu.

L’últim Grec de Casadesús

Aquesta és l’última edició del Grec que dirigeix Cesc Casadesús Calvó, que el 2017 va agafar el timó d’aquest festival d’arts escèniques de referència internacional. La imatge que ha triat per enguany és la d’una foguera al bell mig de l’amfiteatre grec perquè “volia que parlés de reunir-se al voltant del foc, de l’amistat i de compartir històries“, explica Casadesús.

cartell grec 2024

Sílvia Pérez Cruz inaugurarà el Grec

La palafrugellenca Sílvia Pérez Cruz inaugurarà el festival amb tres concerts les nits del 26, 27 i 28 de juny al Teatre Grec amb el projecte ‘Circular‘, basat en el seu últim disc, “Toda la vida, un dia”. S’acompanyarà d’una desena d’artistes com Natalia Lafourcade, Rocío Molina, Pepe Habichuela i Judit Neddermann. “S’acompanyarà d’amics, que és el missatge del Grec d’enguany”, diu el director, que destaca que es tracta d’una “gran artista internacional de casa nostra.”

La Veronal i Dagoll Dagom

Un altre dels plats forts d’aquesta edició serà l’espectacle ‘Sonoma’, de La Veronal, però representat en gran format. Es va estrenar al mateix festival l’any 2020 i després de 100 funcions ara reuniran totes les ballarines que han participat en els espectacles i amb Maria Arnal com a protagonista.

Dagoll Dagom desplegarà un espectacle per celebrar els 50 anys sobre els escenaris amb un centenar d’artistes i tot el material escènic i musical de la companyia. “Serà una gran festa”, avança Casadesús, que destaca que la companyia té una relació especial amb el festival Grec i que no poden faltar perquè “són considerats uns mestres de les arts escèniques.”

El “mosaic” de Cesc Casadesús Calvó:

  • Una professió: la d’actor i ballarí. Els primers passos de Cesc Casadesús Calvó en les arts escèniques van ser en companyies com Sèmola Teatre i Zotal, així com també sota les ordres dels directors Esteve Graset i Iago Pericot.
  • Un projecte: l’European Dancehouse Network. En Cesc, impulsor d’aquesta xarxa europea de teatres de dansa, promou i dona suport a la dansa a escala local i internacional.
  • Un teatre: el Mercat de les Flors. Durant deu anys va dirigir l’equipament municipal de referència de dansa a la nostra ciutat.
  • Un festival: el Grec. El 2017 va agafar el timó del festival d’arts escèniques referent a Barcelona. Després de vuit anys, s’acomiada del Grec amb aquesta última edició.
  • Una aposta: el talent local. Aquesta edició, que és la més personal de Cesc Casadesús, ha volgut apostar per artistes barcelonins, que actuaran a l’escenari més emblemàtic del festival, el Teatre Grec.
  • Una plaça: la plaça de Sant Galderic, amagada darrere del Mercat de la Boqueria. L’única cosa que li falta és un amfiteatre.