cartell pel·lícula El 47
Foto: The Mediapro Studio

Ja hi ha data per l’estrena als cinemes de la pel·lícula ‘El 47’, que narra la història del segrest d’un autobús l’any 1978 a Torre Baró. Serà el 6 de setembre. El film el protagonitzen Eduard Fernández, Clara Segura, David Verdaguer i Carlos Cuevas, entre d’altres. A més, també hi participen alguns habitants del barri. La productora ha detallat que totes les persones que acompanyen els actors són, de fet, els mateixos veïns.

La pel·lícula explica la història de Manuel Vital, un conductor d’autobusos que va tenir la idea de segrestar el comboi que portava per reivindicar el transport públic al barri. El bus segrestat era un vehicle doble de la Línia 47, que Vital va fer circular per tots els carrers. Desenes de veïns van donar suport a la iniciativa.

Feta al barri amb gent del barri

Més de 2.000 veïns i veïnes (d’un total de 2.900 censats) es van presentar al maig al càsting de figurants i, finalment, hi han participat 400 persones en escenes rodades a diverses ubicacions de la zona, sota les ordres del director Marcel Barrena. Alguns d’ells han estat molt vinculats a aquest fet històric, ja que el van viure en primera persona.