Els barcelonins Za! van oferir un concert únic al Sónar 2019 fruit de la seva col·laboració amb l’estudi creatiu independent Istanbul Ouchhh. Junts van crear una performance cognitiva que va permetre al públic percebre l’activitat neuronal dels músics en temps real, reflectida en forma d’ones projectades sobre una gran pantalla. Un espectacle amb el títol ‘Superstrings’ amb referència a la teoria de les cordes sobre la qual conceptualment es basa la proposta.

Za! defineix la seva música com una combinació de “sabrosura i noise, poliritmes balinesos i polimetries africanes, hardcore i free jazz, física quàntica i dibuix lliure, dadaisme i drons”. Un còctel amb infinit potencial que es perfila de manera única en cada directe. En aquest cas, el duet format per Edi Pou, Spazzfrica Ehd; i Pau Rodríguez, Papa DuPau, van protagonitzar una vetllada altament sensorial a l’escenari SonarComplex. Una actuació en què també van tenir unes paraules de suport a les reivindicacions dels muntadors d’escenaris de Fira de Barcelona.

 

 

Al festival es va poder viure una experiència multidisciplinària, que integrava i connectava art, ciència i tecnologia. Un format sobre el qual van repassar bona part de les composicions incloses al seu darrer treball, ‘Pachinko Plex’, que havien presentat a l”Àrtic’ de betevé poc abans del Sónar i que de nou publiquen amb el seu propi segell: Gandula.

Amb més de mig miler de concerts a les seves esquenes, han presentat la seva música a més d’una vintena de països i han actuat en festivals reconeguts. Els membres de Za! també han fundat el col·lectiu El Caballo Ganador, imparteixen tallers d’improvisació per a músics i han participat en muntatges de teatre i dansa.

 

Repertori

Pachinko: Riff Madre
Pachinko: Las Monedas
Badulake
Ochate Zi O
Ochate Kie
Test d’Estrès
Don Autoleyendas
Maningue Nais