La DGT reconeix que ha deixat sense etiqueta ambiental per circular per la zona de baixes emissions alguns vehicles que sí que compleixen els requisits ambientals.

Segons ha avançat ‘Els matins de TV3’ i ha confirmat betevé, la Direcció General de Trànsit (DGT) reconeix que va donar les etiquetes ambientals en funció de l’any de la matriculació dels vehicles sense tenir en compte que alguns fabricants feia mesos que s’havien avançat en el compliment de la normativa d’emissions i que, per tant, els seus vehicles no superen els llindars de contaminació estipulats.

La DGT no sap encara quants vehicles poden estar afectats per aquest error i, per tant, a quants els correspon l’etiqueta groga. Entre els cotxes que podria ser que tinguin l’etiqueta ambiental hi ha els dièsel anteriors al 2006 i els de gasolina matriculats abans del 2000.

Què cal fer per obtenir l’etiqueta ambiental?

Si el propietari d’un vehicle que no té etiqueta sospita que hi pot tenir dret ha d’anar al concessionari on va comprar el cotxe perquè li facin un certificat en què s’especifica que compleix l’Euro 3 o l’Euro 4. Un cop obtingut, ha d’anar a una oficina de la ITV per demanar un canvi de la fitxa tècnica del vehicle. Un cop fet això, haurà de fer una tercera gestió a la DGT per obtenir l’etiqueta ambiental.

Aquest procediment per acreditar que al vehicle li correspon un etiqueta ambiental és força tediós i, per això, la DGT i l’Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils (ANFAC) estan estudiant un protocol més senzill.