Primers dies de la ZBE

Durant els primers dies de funcionament de la zona de baixes emissions, s’ha registrat un 2,4 % menys de trànsit a la ciutat. L’Ajuntament, però, reconeix que encara és aviat per fer un balanç de la mesura, ja que molts conductors continuen circulant amb els seus vehicles, tot i no tenir l’etiqueta ambiental per fer-ho, ja que fins al maig no es començaran a imposar sancions. En parlem amb la regidora de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarafa:


Marató de Donants de Sang

Aquest divendres, es posa en marxa una nova Marató de Donants de Sang, que s’allargarà fins al 17 de gener. S’instal·laran una carpa i dos autobusos a la plaça de Catalunya i, a més, es posarà en marxa un servei de WhatsApp, batejat com a WhatSang, per resoldre dubtes i inquietuds sobre les donacions. Ens ho explica Enric Contreras, director assistencial del Banc de Sang i Teixits:


La manca d’inversió en la investigació científica

En poques setmanes, diversos estudis liderats per hospitals barcelonins han saltat a la primera línia de l’actualitat. Barcelona és al “top 10” europeu d’assajos clínics, però, malauradament, la inversió en recerca i desenvolupament es limita a l’1,47 % del PIB. Ho analitzem amb:

  • Aleix Prat, cap del servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Clínic
  • Mafalda Oliveira, metge oncòloga i investigadora clínica al Grup de Càncer de Mama del VHIO
  • Salvador Ventura, director del grup de recerca de Plegament de proteïnes i malalties conformacionals a la UAB
  • Julián Mateus, membre del Grup de Farmacologia Integrada i Neurociència de Sistemes de l’IMIM
  • Montse Daban, directora científica i de relacions internacionals de Biocat

Xarxes

El més destacat de les xarxes socials, amb el Toni Noguera:


Esports

El Carles Alcoyent ens porta la prèvia de la semifinal de la Supercopa d’Espanya de futbol, que aquest dijous enfrontarà el Barça amb l’Atlètic de Madrid:


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: