Els treballadors del metro tornen a reclamar una reunió al consistori, com ja van fer a mitjan mes de juny. Com que la presidenta de TMB i regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, es troba de permís maternal, demanen reunir-se amb “algú amb una responsabilitat igual o superior”, com l’alcaldessa, Ada Colau, el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, o la regidora d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz.

El president del comitè d’empresa, Aitor García, afirma que l’Ajuntament “se’n renta les mans quan és la seva responsabilitat”, i en aquest sentit reclama que la solució inclogui els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana, i no pas la contractació de seguretat privada.

Els sindicats alerten que a l’estiu augmenta “el turisme grafiter”

García assegura que la situació “s’està descontrolant” en els últims mesos i alerta que podria anar a pitjor amb l’arribada de l’estiu pel fenomen, diu, del “turisme grafiter”. Una idea que també comparteix Jordi Gómez, secretari general de la secció sindical d’UGT -TMB. En una entrevista a betevé, Gómez ha afegit que durant els mesos de juliol i agost arriben més grafiters a la ciutat, perquè hi ha un “efecte crida” que atribueixen al fet que la legislació vigent considera una falta i no un delicte el vandalisme al metro.

L’amenaça de mobilitzacions plana sobre TMB des de fa 10 dies. Els sindicats van alertar aleshores que iniciarien accions si no s’augmentava la seguretat al metro per l’escalada de violència que asseguren que estan vivint. TMB va advertir al gener de la presència d’un miler de grafiters a la ciutat, i aquest mateix mes de juny treballadors del metro van denunciar amenaces amb pistoles elèctriques. De la darrera acció feta pública en fa tres dies, quan es va difondre la fotografia de grafiters despullats pintant un vagó.

Aquí pots escoltar l’entrevista a ‘El matí de Barcelona’ de betevé a Jordi Gómez.