Aquest dilluns s’ha posat en marxa la nova línia d’autobús V9, que connecta el Poble-sec amb Sarrià. Una cinquantena de veïns de les Tres Torres s’han concentrat per demanar que es modifiqui el recorregut del bus pel seu barri, que puja pel carrer de Calatrava i baixa per Anglí. Els veïns alerten que el nou traçat provocarà contaminació i més embussos en una zona pacificada.

Una cinquantena de veïns de les Tres Torres s’han concentrat a les vuit del matí al carrer de Calatrava amb la via Augusta per protestar contra el traçat que fa la nova línia V9 pel seu barri. Durant una hora, han impedit que els autobusos passessin pel carrer de Calatrava i han fet que es desviessin per la via Augusta. “És una concentració simbòlica per reclamar a l’Ajuntament que ens deixi de menysprear i que ens escolti”, explica Lluís Tusell, president de l’AV Tres Torres.

Els veïns demanen que la V9 pugi pel carril bus de Ganduxer en comptes de Calatrava, que és un carrer de zona 30, i que baixi per un carrer principal com és la via Augusta, en lloc d’Anglí, que ja té molt trànsit. A més, els veïns es queixen de l’eliminació de 65 places d’aparcament per a residents, que han substituït per places per a motos.

Posada en marxa sense escoles

L’associació de veïns denuncia que la V9 es posa en marxa quan s’han acabat les escoles “perquè es té por de l’impacte negatiu que pot tenir, per tant, esperarem a l’inici escolar per veure quin és l’impacte real”. L’AV Tres Torres ha començat a recollir signatures i asseguren que si l’Ajuntament no els fa cas, seguiran mobilitzant-se.

Per la seva banda, el consistori assegura que un dels motius d’aquest recorregut és impulsar l’ús del transport públic entre els alumnes dels nombrosos centres escolars que hi ha en aquesta zona i, així, disminuir el trànsit privat. Aquest canvi de recorregut forma part de la implementació de la nova xarxa de bus a la ciutat.