Transportistes que operen habitualment al Port de Barcelona han fet aquest divendres una marxa lenta per les rondes que ha dificultat el trànsit de Barcelona. Els vehicles pesants han fet voltes per les dues rondes col·lapsant aquestes vies amb cues de fins a 17 quilòmetres. L’associació de transportistes Sintraport, una de les tres que operen al port, denuncien que l’Ajuntament els multa per circular per la ronda del Litoral, amb la qual cosa, diuen, el consistori incompleix l’acord tancat la setmana passada.

La protesta ha començat a les 6 hores i ha durat tres hores, fins a les 11 del matí, tot i que estava previst que s’allargués fins a les 15 hores.

L’Associació de Transportistes del Port de Barcelona Sintraport va fer una crida a sumar-se a la protesta i denunciar l’incompliment de l’Ajuntament dels acords en què se’ls autoritza a circular per la ronda del Litoral. L’organització es queixa que tot i el compromís assolit el 19 de novembre amb l’Ajuntament i la Generalitat, la Guàrdia Urbana ha post entre 15 i 20 denúncies per valor de 500 euros.

Segons el president de Sintraport, Vicente Rodríguez, s’han sumat a la marxa prop de 800 camions. Després de cinc hores han desconvocat la marxa perquè consideren que ja han fet un “toc d’atenció a l’Ajuntament” i no volen perjudicar més els conductors. Rodríguez ha advertit que si el conflicte no es resol, a les  properes jornades de protesta poden ser més de 2.000 camioners. Hi ha noves mobilitzacions convocades per al 30 de novembre i el 5 de desembre, des de les 6 fins a les 15 hores.

Aquí pots escoltar l’entrevista a ‘El matí de Barcelona’:

L’Ajuntament ha aprovat una moratòria

El gerent de Mobilitat del govern municipal, Manuel Valdés López, ha explicat que aquest dijous es va aprovar una moratòria fins al 31 de desembre que entrarà en vigor dimarts 27 de novembre. En aquest període la Guàrdia Urbana no multarà als transportistes i l’Ajuntament espera que serveixi per negociar i arribar a un acord abans de final d’any.

“Estem en dues taules de negociació i la resta d’entitats han retirat les convocatòries de protesta” ha etzibat Valdés. Ha assegurat que s’està avançant en acords, com ara, l’ampliació del territori on poden circular aquests vehicles pesats amb origen i destí al port, fins al Maresme, i també fer el retorn al port per la ronda després d’haver lliurat la mercaderia. La darrera cessió va ser precisament la de no posar sancions mentre es treballi en la normativa.

Talls a diverses entrades de la B-10 i la B-20

La protesta ha provocat talls a diverses entrades de les rondes, que la Guàrdia Urbana han reobert a partir de les 9.20 h. A primera hora del matí els accessos a la ronda del Litoral han estat tallats des de l’entrada 21 (Ciutat Vella) fins al nus de la Trinitat en sentit Besòs. Pel que fa a la ronda de Dalt, s’han tallat les entrades des de la 1 (la Trinitat) fins a la 10 (Pedralbes) en sentit Llobregat.

 

Un accident ha agreujat el col·lapse

Un accident a la ronda de Dalt en sentit Llobregat a Sant Gervasi ha complicat encara més el trànsit a primera hora del matí amb un carril tallat que ja ha estat reobert.