En hores punta i en algunes línies, hi ha vagons del metro gairebé plens, amb gent dreta i amb dificultats per mantenir la distància d’un metre i mig entre els passatgers. Ara bé, durant la resta del dia els trens van menys plens i es pot garantir amb més facilitat l’espai entre uns i altres. És la situació que han trobat els passatgers al metro aquest agost de pandèmia del coronavirus. Segons dades de TMB, les validacions han estat unes 460.000 de mitjana cada dia.

La setmana del 17 d’agost és quan es van registrar menys desplaçaments (438.619 dilluns 17), mentre que aquesta última hi ha hagut un lleuger repunt del 3,7% d’usuaris (454.894  dilluns 24). Malgrat l’augment, fonts de TMB apunten que no es pot associar encara a una tornada important dels usuaris després de les vacances. Aquest retorn l’esperen dilluns vinent, que serà l’últim dia d’agost i la primera setmana de setembre.

Un 55 % menys d’usuaris a Rodalies

A la xarxa de Rodalies, Renfe calcula que hi han viatjat unes 160.000 persones al dia, una xifra que s’ha mantingut estable al llarg de tot l’agost. Ara bé, la davallada d’usuaris respecte al mateix mes de l’any passat és important. Segons fonts de l’empresa, hi ha hagut una caiguda de passatgers del 55 %.

Rodalies

Igual que al metro, aquesta setmana molts usuaris ja han utilitzat el transport públic per anar a treballar. La majoria coincideix que hi ha una bona afluència de gent per poder mantenir les distàncies de seguretat. Ara bé, els pitjors auguris per a tothom són de cara al setembre, sobretot quan torni a començar el curs escolar. Veuen complicat evitar les aglomeracions, bàsicament en hores punta, en què coincidiran treballadors i famílies amb nens de camí cap a l’escola.