Obres paviment plaça cerdà

La mobilitat a Barcelona durant l’agost quedarà afectada per diverses obres de pavimentació que obligaran a tallar el trànsit parcialment en vies principals com la Gran Via de les Corts Catalanes o l’avinguda del Paral·lel. En total, s’asfaltaran set indrets de la ciutat, se n’urbanitzaran dos més i també s’instal·laran escales mecàniques noves a diferents parades de metro, una actuació que també obligarà a fer talls de trànsit.

Renovació del paviment

Segons dades de l’Ajuntament, amb les actuacions que es faran durant aquest agost es renovaran 56.551 metres quadrats de calçada per millorar-ne la seguretat viària.

  • Túnel de les Camèlies: Els primers talls s’han efectuat la nit del 3 al 4 d’agost per la renovació del paviment al Túnel de les Camèlies, a Gràcia. El trànsit ha quedat tallat en sentit Besòs, mentre que en sentit Llobregat es tallarà la nit del 10 a l’11 d’agost.
  • Plaça d’Ildefons Cerdà: L’asfaltatge de la plaça d’Ildefons Cerdà es farà en quatre fases. Aquest diumenge, 4 d’agost, es talla un tram del tronc central de la Gran Via de les Corts Catalanes entre les 8 h i les 11.30 h. Primer, en sentit Llobregat, entre el carrer de Mossèn Amadeu Oller i la plaça; i després, en sentit Besòs, entre la plaça i el carrer de la Química. Dijous, 8 d’agost, es pavimentarà la plaça entre les 10 h i les 16 h i hi haurà nous talls de trànsit. Diumenge, 11 d’agost, es tallarà el tronc central de la Gran Via en sentit Llobregat, a partir de la plaça, i en sentit Besòs es farà el 13 d’agost, dimarts.
  • Avinguda del Paral·lel: El 6 i 7 d’agost es farà l’aglomerat de l’encreuament de l’avinguda del Paral·lel amb la ronda de Sant Pau. En aquest cas, mentre durin les obres, es mantindrà un carril de circulació en cada sentit i el carril bici funcionarà amb normalitat.
  • Plaça d’Alfonso Comín: El 10 i 11 d’agost s’asfaltarà la plaça d’Alfons Comín, al districte de Gràcia.
  • Plaça d’Espanya: El cap de setmana del 17 i 18 d’agost serà el torn de la plaça d’Espanya.
  • Un tram de la Gran Via de les Corts Catalanes: El tram de la Gran Via comprès entre el carrer d’Aribau i la Rambla de Catalunya també quedarà afectat per la renovació del paviment els dies 20 i 21 d’agost.
  • Gran Via de Carles III: En el cas de la Gran Via de Carles III, el 25 d’agost es procedirà a reparar les juntes i les volades laterals, una actuació que afectarà el trànsit del lateral mar de l’avinguda Diagonal i de la plaça de la Reina Maria Cristina.

Urbanització del carrer Major de Sarrià i a la ronda de Dalt

  • Cobriment ronda de Dalt: Una de les actuacions importants aquest agost també serà la urbanització del cobriment de la ronda de Dalt, la qual implicarà talls de trànsit gairebé tot el mes. Del 4 al 23 d’agost, només hi haurà un carril de circulació al lateral muntanya de la ronda, mentre que les nits del 18 al 19 d’agost i del 24 al 25 d’agost es tallarà completament per urbanitzar la zona, a més d’afectar el trànsit de l’avinguda d’en Jordà i dels carrers Coll i Alentorn. Finalment, del 26 al 30 d’agost continuaran els treballs del lateral mar mantenint un carril obert a la circulació.
  • Carrer Major de Sarrià: El passeig de la Bonanova en sentit Llobregat tindrà només un carril de circulació del 5 al 23 d’agost per la urbanització del carrer Major de Sarrià.

Escales mecàniques noves a Jaume I i Vallcarca

La renovació de les escales mecàniques a les estacions de metro de Jaume I i Vallcarca també provocaran afectacions en el trànsit. En el primer cas, el 25 d’agost es tallarà el carrer de Jaume I i la sortida de la plaça de Sant Jaume es farà només pel carrer d’en Ferran o de Ciutat.

A l’estació de Vallcarca s’hi actuarà el 23, 24 i 25 d’agost i això obligarà a ocupar dos carrils de circulació en sentit muntanya a l’avinguda de la República Argentina.