Quan arriba l’estiu ens trobem molt esportistes a l’aire lliure gaudint de la platja o de la muntanya per practicar diferents disciplines. Els més experimentats fugen de les hores de calor, però hi ha més recomanacions que ens faran més agradable la pràctica esportiva en dies de xafogor.

L’alimentació i la hidratació són dues peces clau. Quan fem esport hem de prioritzar menjars lleugers com amanides, gaspatxos o cremes fredes, i evitar grans àpats que ens obliguin a fer digestions molt pesades, que segons els experts, no ajuden a l’hora de fer esport amb la calor. L’entrenador personal i fisioterapeuta Marcel Soley ens recorda també la importància de beure aigua regularment.

“Millor petits glops cada 20 minuts que una gran glopada, perquè el nostre cos només absorbirà la que necessita i la restant ens quedarà a l’estómac i serà més complicat per fer esport”.

Recomana incloure amb l’aigua sals minerals per evitar que quan les perdem amb la suor ens causin fatiga muscular o rampes.

Esportista a l'estiu

Pel que fa a la roba hem d’optar per una de fresca i lleugera. Cal evitar els impermeables o paravents que alguns esportistes utilitzen pensant que fan suar més i ajuden a aprimar. Segons els experts, impedeixen transpirar i augmenten la temperatura corporal fins a nivells de risc per a la salut. Un altre risc és pujar massa la intensitat. En dies de calor intentarem fer exercici suau, on les pulsacions pugin menys i es necessiti menys despesa energètica i així la calor ens afectarà menys.