Quatre entitats -Pirates de Catalunya, Stop Pujades Transport, Críptica i la Coordinadora Obrera Sindical- denuncien pressions per part de l’ATM per tancar el seu web i compte de Twitter sobre la T-Mobilitat. Les entitats diuen que l’únic que fan és ser crítics amb el nou títol de transport, mentre que l‘Autoritat del Transport Metropolità acusa el col·lectiu de dir calúmnies i generar confusió a l’usuari.

L’ATM va enviar un burofax el 14 de desembre al col·lectiu t-mobilitat.info, acusant la plataforma de suplantar la seva identitat i instant-los a tancar el lloc web i el compte de Twitter. Les entitats asseguren que només denuncien els punts febles que tindrà la T-Mobilitat. Al seu parer, darrere la nova targeta hi ha manca de transparència i ús de dades privades.

La representant de Pirates de Catalunya afirma que l’ATM “està dient que ens fem passar per ells per donar informacions falses, però al nostre web hi ha descrites les quatre entitats que participem d’aquesta campanya; s’escuden en el tema de la propietat intel·lectual per fer-nos callar, perquè no els agrada el que diem”. El col·lectiu t-mobilitat.info també diu que el nou títol vol ser una privatització del transport públic i que l’ATM tindrà els drets sobre l’explotació comercial de la base de dades dels usuaris que, segons la plataforma, no hauria d’existir.

Un web que confon l’usuari, segons l’ATM

De la seva banda, l’ATM argumenta que el web i el Twitter de T-Mobilitat s’hi diuen calúmnies i confonen l’usuari. Afirma que el col·lectiu els està suplantant la identitat perquè utilitza el nom T-Mobilitat -que està registrat- i els seus colors corporatius.

La T-Mobilitat és un nou títol de transport que permetrà calcular el preu del transport públic de manera personalitzada, en funció de les rutines de mobilitat de cada usuari. La seva posada en marxa s’ha endarrerit en diverses ocasions.