Barcelona guanya una nova incorporació empresarial d’abast internacional i aquest cop és de l’àmbit aeri. La companyia sud-coreana Asiana Airlines ha obert a Barcelona la seva primera seu per a la península Ibèrica; de fet, les oficines són a la Terminal 1 de l’Aeroport de Barcelona-el Prat i des d’aquí controlarà les operacions tant de l’estat espanyol com de Portugal. De moment, l’aterratge d’Asiana Airlines a Barcelona ja ha implicat contractar una desena de treballadors i la previsió és ampliar la plantilla d’aquí a poc temps.

Asiana Airlines redobla l’aposta per la ciutat tenint en compte que des d’aquest estiu opera quatre vols setmanals directes entre Barcelona i Seül. Segons destaca Seungchul Shin, administrador regional de l’empresa a Barcelona, “l’objectiu és ser la companyia aèria més fiable i que ofereixi els estàndards més elevats de servei al client”. L’aerolínia també té els ulls molts posats en les relacions comercials; en aquest sentit, vol ampliar les rutes de mercaderies; l’any 2017 les exportacions catalanes a Corea del Sud van tenir un valor de 362,8 M €.

Els atractius de Barcelona

Segons els responsables de l’aerolínia asiàtica, han estat diversos els atractius de Barcelona que els han fet decantar per aquesta ciutat. Per exemple, “la garantia necessària d’una ciutat internacional, la posició geogràfica estratègica, bones infraestructures, el filó turístic i esdeveniments globals com el Mobile World Congress”, segons destaca Shin. L’aposta d’empreses internacionals per Barcelona han estat nombrosos els últimes mesos. Des d’aquesta primavera, Facebook té instal·lada una oficina a la Torre Glòries, Amazon també ha aterrat al 22@ i Lidl i Moodle han anunciat les intencions d’estar també a la ciutat.