aplicació SPRO càrrega i descàrrega

L’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana han posat en marxa una aplicació de mòbil per als professionals que aparquen a les àrees de càrrega i descàrrega. Es diu SPRO i, en el cas de Barcelona, substitueix l’antiga app AreaDUM, que tenia 170.000 usuaris inscrits. L’aplicació nova té dimensió metropolitana i es podrà fer servir també a Badalona, Castelldefels, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern.

Properament està previst que s’hi afegeixin també el Prat de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet. L’app té un funcionament senzill per activar l’estacionament de forma àgil i disposar de 30 minuts d’aparcament gratuït per fer la càrrega i descàrrega. En el cas de Barcelona, si el vehicle té l’etiqueta de zero emissions, tindrà mitja hora més addicional.

Sistema predictiu de places lliures

Gràcies a la geolocalització, l’app SPRO permet trobar places d’aparcament de càrrega i descàrrega i, a través d’un sistema predictiu, saber quines estan disponibles o ho estaran en poca estona. “T’evita haver de fer voltes i consumir temps, energia i emissions a la ciutat”, ha destacat el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni.

L’alcalde de Sant Joan Despí i vicepresident de Mobilitat de l’AMB, Antoni Poveda, ha explicat que en el seu municipi l’app permetrà aplicar una tarifa o una altra a cada vehicle segons el grau de contaminació. En el cas de Barcelona, la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, no ha volgut avançar si l’app servirà per aplicar la nova taxa en què treballa el consistori per gravar les grans companyies de distribució de mercaderies.