Els primers usuaris de la targeta verda han rebut aquest dimarts el títol a la seu de l’AMB, a la via Laietana. De totes les sol·licituds presentades n’hi ha 202 que ja estan admeses a tràmit (186 turismes i 16 ciclomotors) . En total hi ha 25 ciutadans que han decidit cedir l’ús de la targeta a algun membre del nucli familiar. Durant l’octubre s’han acceptat 62 peticions i durant els primers 20 dies de novembre s’ha donat llum verda a 140 sol·licituds noves. La majoria de cotxes que s’han dut a desmuntar són de gasolina i, d’aquests, la meitat havien estat matriculats entre 1995 i el 2000. Fins ara, han demanat el títol ciutadans de 20 municipis. Hi ha 138 sol·licituds fetes a Barcelona.

El perfil dels usuaris

Més de la meitat dels que demanen el títol són majors de 50 anys. En canvi, la franja d’edat entre els 18 i 29 anys és la que registra menys demanda.

El títol -que es pot sol·licitar des del 2 d’octubre- ofereix tres anys de gratuïtat en el transport públic sempre que l’usuari hagi desballestat el seu vehicle contaminant i no se’n compri un de nou. L’AMB calcula que en un primer termini es podran beneficiar de la mesura unes 2.800 persones. Ara per ara només es poden acollir a la proposta els ciutadans de municipis de la primera corona de l’àrea metropolitana. Per demanar la T-Verda cal que es faci la sol·licitud a través del web de l’AMB i s’ompli el formulari corresponent. El títol de transport es renovable cada any i els viatges són il·limitats.

Millorar la qualitat de l’aire

La proposta serveix per treure de la circulació els vehicles més vells i més contaminants, que no podran circular els dies de més pol·lució per les rondes i els accessos de ciutats com l’Hospitalet, Cornellà i Esplugues. La mesura entrarà en vigor l’1 de desembre. D’altra banda, hi ha la qüestió d’incentivar l’usuari que no contamina -retirant el vehicle de la circulació- amb la gratuïtat d’una targeta de transport.