Alguns veïns i treballadors de la zona expliquen que no estan acostumats que els busos puguin circular, ara, en direcció cap al Llobregat per la banda de muntanya. Per això consideren que hi poden haver accidents, sobretot, entre la gent gran i els infants.

La direcció de l’Escola Jesuïtes de Sant Gervasi, que té algunes de les portes d’accés a la travessera, ja s’ha reunit amb representats del districte. S’han compromès a col·locar unes tanques fixes que evitin l’accés directe dels nens a la calçada en sortir de l’escola.

Els carrils bus de sentit contrari no són nous a la ciutat. El primer es va implementar al carrer de Tarragona, també n’hi ha a Pi Molist i a l’avinguda de Madrid. També n’hi ha un a l’avinguda de la Mare de Déu de Montserrat, al Guinardó. En aquest últim punt, l’Associació de Veïns de Joan Maragall explica que els veïns s’hi han anat acostumant de mica en mica, tot i que en els darrers mesos hi ha hagut accidents mortals.

Més precaució per part dels vianants

En una entrevista al ‘bàsics’, el president de Promoció del Transport Públic, RIcard Riol, ha explicat que, al principi, cal que els vianants i veïns s’adeqüin a poc a poc a la nova situació i insisteix en la necessitat d’extremar precaucions, com per exemple, no normalitzar l’ús constant del mòbil mentre es va a peu. A més, Riol ha reivindicat que durant les primeres setmanes dels nous carrils, els busos haurien d’anar una mica més a poc a poc.