Diverses associacions de taxistes s’han concentrat aquest dijous al matí davant la Delegació del Govern a Barcelona per protestar en contra de l’adjudicació que ha fet el Tribunal Suprem de 80 noves llicències per a vehicles amb conductor, que són les que fan servir Uber i Cabify.

Els representants de les associacions de taxistes concentrades en la manifestació s’han reunit amb el sotsdelegat del Govern a Barcelona, Emilio Ablanedo, per entregar-li un manifest i fer-li arribar les seves reivindicacions, que passen per respectar la Llei 1/30.

El col·lectiu de taxistes temen que l’adjudicació de les llicències a Madrid obri la porta a aprovar els milers de peticions que actualment estan paralitzades a tot l’estat espanyol. Demanen al Govern espanyol que respecti la Llei 1/30, és a dir, que hi hagi una llicència VTC per cada 30 taxis, ja que denuncien que no és així perquè cada vegada hi ha més permisos per a vehicles amb conductor.

Les llicències VTC són les que fan servir companyies com Uber i Cabify, competència directa dels taxistes. Aquests diuen que cada vegada tenen menys feina a causa d’aquestes companyies, que volen monopolitzar el mercat.

D’altra banda, els portaveus de les associacions han anunciat que el dia 29 de novembre hi haurà una gran manifestació de taxistes a Madrid arribats de tot Espanya que servirà per reivindicar el respecte de la llei que regula l’adjudicació de llicències.

Escolta l’entrevista íntegra a l’Agrupació Taxi Companys al programa ‘bàsics’