L’acte, que ha tingut lloc al Parc de la Ciutadella, ha servit per recordar les víctimes i sensibilitzar sobre l’efecte irreversible que pateixen les famílies quan es mort una persona del seu entorn en un accident de trànsit. L’eslògan d’aquesta edició ha estat  : “Objectiu 2020: reduir les morts de trànsit i les lesions greus en un 50 %”. En l’acte, molt emotiu, s’hi han llegit escrits d’afectats per accidents i hi ha hagut algunes actuacions musicals.

També s’ha fet una ofrena floral amb clavells vermells en record del milió de víctimes en accidents viaris que hi ha cada any a tot el món. Les associacions també s’han mostrat preocupades pel creixement del nombre de víctimes greus en accidents de trànsit que es va viure l’any passat tant a Catalunya com a Barcelona. En total, el 2016 hi va haver 9.330 accidents amb 28 víctimes mortals a la ciutat, una més que l’any anterior. Per això, des de l’associació Stop Accidents Catalunya han aprofitat aquest acte, per reclamar més educació viaria a les aules per tal d’aconseguir l’objectiu d’assolir la xifra zero víctimes. 

Aquest objectiu el comparteixen amb les administracions públiques i el Servei Català de Trànsit, que també s’ha sumat a la commemoració. L’alcaldessa Ada Colau ha aprofitat per fer autocrítica i ha assegurat que cal que des municipis siguin més autoexigents per posar fi als accidents de trànsit. Des de la Diputació de Barcelona també han afirmat que els governs municipals van tard en la prevenció dels accidents i que hi continuaran treballant.

A l’acte no hi ha pogut assistir cap conseller de la Generalitat per l’aplicació de l’article 155, però tot i això, sí que hi ha anat l’exconseller d’Interior, Jordi Jané.