Com les últimes setmanes, TMB ha advertit que la freqüència de pas dels combois decretat pel Departament de Treball no serà capaç d’absorbir el volum de passatgers habitual dels dilluns. Per això, recomanen optar per transports alternatius. Una lliçó que els usuaris semblen tenir apresa, ja que en les darreres setmanes s’ha pogut comprovar com ha baixat el nombre de validacions durant les franges d’aturades. Cal recordar que malgrat que les aturades són 7 a 9 h, de 16 h a 18 h i de 20.30 h a 22.30 h, els retards poden perllongar-se en el temps a causa de la retirada i reincorporació dels combois.

Com els dilluns anteriors, a les estacions més concorregudes com la Sagrera i la Sagrada Família el personal de seguretat ha regulat el pas de passatgers. Han impedit l’accés a les andanes quan aquestes ja eren prou plenes, així que les cues s’han traslladat als vestíbuls.

 

Segons els sindicats, l’última jornada de vaga va aconseguir al voltant del 90 % de seguiment per part dels treballadors. De nou es van repetir les imatges d’aglomeracions tant a les andanes com els vagons de metro.

La setmana passada, ERC i Cs van demanar que la regidora i presidenta de TMB, Mercedes Vidal, s’apartés si no es resolia el conflicte. 

Dimarts hi ha convocada una reunió a la conselleria de Treball

Aquest dilluns hi torna a haver noves aturades, però tots els ulls estaran posats en allò que passi a la propera reunió de la mesa de mediació, convocada dimarts.  El Departament de Treball, que actua com a mediador en aquest conflicte laboral, ha citat a les parts enfrontades a les 10 h del matí per tractar la darrera proposta del conveni col·lectiu que va presentar el comitè d’empresa la setmana passada.

Fonts de l’operadora han assenyalat que la proposta de conveni inclou avenços en els àmbits més conflictius, com són les contractacions, l’externalització de serveis, la jornada laboral o els salaris, que estarien “al límit de la llei de pressupostos”.