El grup criminal estava format per tres homes d’origen polonès. D’una banda, hi havia el cap de la banda, que es dedicava a aconseguir el número PIN de la targeta. Utilitzava la seva alçada, 1,95 metres, per observar per sobre de l’espatlla com la víctima teclejava el número PIN de la targeta a la màquina expenedora de tiquets. A continuació, un altre membre del grup era l’encarregat de robar la targeta o moneder de la víctima, mentre que una tercera persona es dedicava a fer les funcions de vigilància. Finalment, un dels tres extreia els diners al caixer més proper. Per tal de no cridar l’atenció de la policia, els lladres es feien passar per turistes. Anaven sempre amb maletes de viatge i es guanyaven la confiança de les víctimes.

El 6 de juny els Mossos d’Esquadra van detenir el cap de la banda com a presumpte autor de cinc furts de targetes bancàries amb la posterior extracció de diners. Posteriorment, va passar a disposició judicial al Jutjat número 8 de Barcelona, que ha decretat llibertat amb càrrecs per al detingut. Els investigadors també han identificat un altre membre de la banda, sobre el qual hi ha interposada una ordre de recerca i detenció. A més, la investigació continua oberta per tal de relacionar els sospitosos amb altres possibles robatoris.

Gràcies a la investigació s’ha sabut que les persones que formaven part del grup criminal ja tenien antecedents per delictes similars, en altres països d’Europa, com ara Suècia, França o Dinamarca.  És per tant, una banda amb molta mobilitat, que no s’arrela a cap lloc i que actua en països molt diversos. Se sap que ja havien actuat el 2015 a l’aeroport del Prat, robant maletes i fent estafes bancàries, en què van arribar a sostraure un total de 35.000 euros.