L’Associació Espanyola d’Usuaris, Empresaris i Professinals del Transport Aeri (ASETRA) s’ha postulat en contra de la proposta de l’Ajuntament de Barcelona d’eliminar el Pont Aeri entre Barcelona i Madrid. L’entitat considera que l’objectiu real del govern de Colau és “aïllar turísticament la ciutat de Barcelona” i “atacar la instal·lació aeroportuària”.

En el comunicat que ha fet públic ASETRA posa en dubte l’existència de la contaminació causada pels avions. Fins a quatre cops s’utilitzen en el redactat expressions com “suposats efectes de la contaminació” o bé “excusa de la suposada contaminació que es diu produir pels avions”. En aquest sentit, situa l’impacte ambiental del transport aeri en el responsable d’entre el 2 % i el 3 % de les emissions mundials. Per contra, assenyala el trànsit i el Port de Barcelona com les principals causes de la contaminació de la ciutat i culpa l’Ajuntament de tenir una “mala previsió i gestió de la circulació terrestre”.

Per tot plegat, l’agrupació d’usuaris, empresaris i professionals del transport aeri no vol que es “limiti el creixement de les instal·lacions aeroportuàries”. A més, demana a les administracions la creació d’una mesa sectorial sobre els factors de la contaminació a Barcelona i a l’Àrea Metropolitana amb la participació d’experts i entitats per trobar polítiques que “no penalitzin el transport aeri”.