A primera hora del matí encara hi havia restriccions i els conductors han tornat a fer cua. Però les retencions han durat poc. Abans de les onze els operaris han començat a retirar els cons amb el suport de la Guàrdia Urbana i els vehicles han estrenat el nou paviment de la via. Les obres han servit per renovar l'asfalt del tram que va de Sant Adrià al túnel del Bon Pastor en sentit Besòs. Uns treballs que es fan en cap de setmana i a l'estiu per minimitzar al màxim l'impacte sobre el trànsit, però que sempre provoquen complicacions importants. En el cas d'ahir, les cues van superar els deu quilòmetres i es van allargar per tot el front marítim fins arribar al port. "Fa una hora i quart que he sortit de Sant Antoni, del Paral·lel, i estic al·lucinant que siguin unes obres pensades, pensava que era un accident." "Anava a un casament, hi havia de ser a les sis i he sortit amb una hora i quart de temps i ja veus... En arribar a la torre Maffre he quedat parat i són les sis i mitja i encara sóc aquí." La pluja tampoc no va ajudar gaire, ni a la circulació, ni a les obres. Finalment, però, la meteorologia no ha enderrerit el treball d'aglomerat ni de senyalització i el tall ha finalitzat abans de l'hora prevista. Amb aquest tram de la ronda del Litoral enllestit només queda pendent la darrera actuació d'aquesta campanya de manteniment de les rondes, que es farà el cap de setmana del 16 i 17 d'agost a la ronda de Dalt. Es treballarà entre la sortida 6 de Vallcarca i la 3 de la Guineuta en sentit Besòs. En aquest tram es tallarà la circulació a tots els carrils i només quedarà oberta la calçada lateral. Aquest pla de manteniment de les rondes té un pressupost de 600.000 euros.

A partir de les dotze d’aquest diumenge la circulació s’ha restablert i els conductors recuperat els tres carrils de circulació. Tot i que estava previst que el tall s’acabés a les tres de la tarda, finalment les tasques d’aglomerat i senyalització s’han pogut enllestir abans.

Les obres han consistit en la renovació del ferm estructural i la capa de rodament: se n’ha extret el paviment vell i s’ha asfaltat de nou. Unes tasques que s’han de repetir cada vuit o 10 anys.  A més, s’ha repintat la senyalització horitzontal.

La propera i darrera actuació d’aquesta campanya es farà el cap de setmana del 16 al 17 d’agost a la ronda de Dalt. El tram afectat va des de la plaça d’Alfonso Comín, a la sortida 6 de Vallcarca,  fins a la plaça de Karl Marx, a la sortida 3 de la Guineueta.  En sentit Besòs s’eliminaran tots els carrils de circulació i els vehicles només podran circular per la calçada lateral.

L’actuació d’aquest cap de setmana ha tornat a generar, aquest dissabte, retencions de fins a deu quilòmetres en la franja marítima de la ronda del Litoral en sentit Besòs.