El tram de la Diagonal en obres va del Passeig de Gràcia fins a la plaça Francesc Macià, però les restriccions comencen a partir de Balmes. En el tronc central s'han eliminat tres carrils de circulació. En sentit Llobregat s'han mantingut dos carrils de circulació però cap al Besòs només ha quedat obert un únic carril. Els laterals, en canvi han funcionat amb normalitat. Agents de la Guàrdia Urbana i els mateixos operaris han treballat per minimitzar les afectacions. Durant el matí no hi ha hagut grans retencions però els conductors s'han vist obligats a reduir la velocitat. "No en tenia ida i crec que és massa embòlic pel que estan fent, ocupar tants carrils en direcció sortida de Barcelona i en dissabte." "Puc arribar tard a la feina però ja ho sabia perquè portem un parell o tres de setmanes que hi ha retencions." La Guàrdia Urbana ha instal·lat una trentena de panells informatius indicant els itineraris alternatius. En sentit Llobregat es recomana agafar el carrer d'Aragó, seguir per Comte d'Urgell, avinguda Sarrià per reincorporar-se de nou a la Diagonal. En sentit Besòs l'itinerari recomanat és desviar-se pel carrer Numància i després continuar per Berlín, París, Balmes i València. Per evitar que els conductors arribin fins a la Diagonal també s'han senyalitzat les restriccions en aquesta avinguda als accessos de la ciutat, recomanant l'ús de la Ronda de Dalt. Aquest tall durarà fins diumenge i es repetirà el cap de setmana que ve.

Amb motiu de les obres en el tram central de la Diagonal, la Guàrdia Urbana recomana utilitzar itineraris alternatius. El trànsit en sentit Llobregat es desviarà pels carrers d’Aragó, de Comte d’Urgell i de l’avinguda de Sarrià; i el trànsit en sentit Besòs, pels carrers de Numància, de Berlín, de París, de Balmes i València.

La Guàrdia Urbana ha instal·lat 30 panells informatius i reforçarà el nombre d’agents presents a l’avinguda Diagonal per regular el trànsit i minimitzar les afectacions.

El cap de setmana passat es va pintar el carril bici en el lateral mar entre el carrer de Muntaner i el carrer de Balmes, el carril bici va quedar tallat en tots dos sentits, es va ocupar el separador de trànsit del costat muntanya entre el carrer de Muntaner i la Via Augusta.  A més, ja s’ha demolit la petita illeta que separava els carrils centrals de l’Avinguda Diagonal.

Aquests treballs, que s’allargaran fins al gener, se sumen als que ja estaven en marxa als dos extrems de l’avinguda. El 14 de juliol, ja es va restringir el trànsit en un carril al tronc central costat muntanya per realitzar els treballs de substitució puntual de vorades i rigoles. Està previst que aquesta intervenció duri fins a l’1 d’agost.

Les obres de l’avinguda Diagonal estan dividides en sis fases, que s’estan fent de forma simultània de dos en dos. Les obres afecten dues parades d’autobús: s’ha anul·lat la parada de l’Avinguda Diagonal i el carrer de Rosselló i s’ha traslladat uns metres endavant la parada dels Jardinets de Gràcia. Les línies d’autobús mantindran els recorreguts habituals de les línies H8, V17, 6, 7, 22, 24, 27, 32, 33, 34, 63 i 67.

Les obres per reurbanitzar l’avinguda Diagonal, que van començar a principis de juny, preveuen l’ampliació de les voreres laterals i la instal·lació d’un carril per a bicicletes. Les dues iniciatives busquen resoldre els dos grans problemes de l’avinguda: l’estretor de les voreres i la mala convivència entre ciclistes i vianants.