Ja fa setmanes que les màquines treballen al pati de l'Escola Alexandre Galí de la Barceloneta per transformar-lo en el 'projecte natura'. A partir del setembre els alumnes estrenaran un hort, un hivernacle i un galliner. A més, es faran millores als paviments i a les baranes. És una de les 97 escoles que es reformaran durant l'estiu, aprofitant que els alumnes estan de vacances. Les tasques suposaran una inversió de 7.900.000 d'euros. El govern municipal reconeix que no tot el parc escolar de Barcelona, que atén 275.000 alumnes està en condicions òptimes i es marca com a objectiu millorar-lo en els propers mesos. GERARD ARDANUY, regidor d'Educació "En aquest any 2014 que queda i el 2015, en la part que ens afecta en el mandat, aconseguirem l'objectiu de disposar, jo diria, del millor parc escolar públic de Catalunya i alhora també el més actualitzat per poder desenvolupar l'activitat educativa de la millor manera possible." Segons l'Ajuntament, dels 400 centres que hi ha a la ciutat, un 90% es troben en bon estat i un 10% necessiten reformes importants. Per això, a més dels treballs que es faran durant l'estiu també s'han engegat grans projectes de rehabilitació en sis centres escolars. Dos de Ciutat Vella, dos a Nou Barris, un a Sant Martí i un altre a l'Eixample. La majoria, estaran enllestits el mes de desembre. Aquestes actuacions especials suposaran una inversió de més de vuit milions d'euros.

Els centres s’han buidat d’alumnes i professors durant les vacances escolars i, aprofitant aquesta situació, el consistori ha començat petites reformes en 97 centres. Aquestes tasques de millora i manteniment tenen una inversió de 7.902.294,11 € i afecten 65 escoles d’educació infantil i primària i 22 escoles bressol municipals. També es milloraran dos instituts, dos equipaments d’educació especial, l’Escola d’Art i Superior de Disseny Deià, el Conservatori Municipal de Música de Barcelona i dependències dels serveis educatius municipals de Nou Barris i Sant Andreu.

Pel que fa als districtes, les obres afecten 20 centres de Sant Martí, 12 de Sants-Montjuïc, 12 de Nou Barris, nou de l’Eixample, nou de Sant Andreu, vuit d’Horta-Guinardó, set de les Corts, sis de Gràcia i cinc de Sarrià – Sant Gervasi. Aquestes petites reformes, que van des de millores a la cuina fins a ampliació d’aules o modificacions al pati, està previst que s’enllesteixin a finals d’estiu.

A més d’aquests treballs, també s’engegaran grans projectes de rehabilitació en sis centres de la ciutat. Dos de Ciutat Vella, dos més a Nou Barris, un a Sant Martí i un altre a l’Eixample. En la majoria dels casos es restauraran les façanes principals. Està previst que aquests projectes finalitzin el mes de desembre. Només en el cas de l’Escola l’Arc de Sant Martí (on es construirà un nou edifici annexa a l’actual), els treballs s’allargaran fins a 2015. Aquestes actuacions especials tenen un pressupost de 8.013.488,11 €.