RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "Creiem que calen mesures concretes i molt convençudes de restricció del vehicle privat a la ciutat en episodis d'alta contaminació. I una segona mesura que passa per establir la gratuïtat del transport públic i del sistema de bicing a la ciutat."

El potent anticicló que afecta Catalunya des de fa diversos dies dificulta la dispersió del núvol de contaminació que es troba sobre Barcelona i les comarques del seu entorn. Això ha obligat la Generalitat a activar el protocol d’actuació per contaminació atmosfèrica. Aquest protocol ha estat activat a les 6 h i implica la reducció del límit de velocitat a les vies ràpides a 90 quilòmetres per hora.

Per aquest motiu, el president del Grup Municipal ICV-EUiA, Ricard Gomà, ha proposat la gratuïtat del transport públic, així com la del Bicing, com a mesura preventiva per reduir la restricció del trànsit a la ciutat, un dels principals factors de la contaminació atmosfèrica.

El mes de setembre el govern va aprovar un nou pla per millorar la qualitat de l’aire, que inclou recàrrecs del 25% en peatges i aparcaments municipals els dies de màxima contaminació atmosfèrica. En contrapartida, el transport públic costaria la meitat de preu. Però de moment aquesta mesura no s’ha aplicat ja que s’espera a coincidir amb la posada en funcionament de la T-Mobilitat.