Segons Bulbena, l’anticicló i la conseqüent activació de mesures de prevenció “no ens ha d’alarmar molt”, perquè considera que “la prevenció ens ha de posar en marxa i no ens ha d’espantar massa”. Segons el doctor de l’Hospital del Mar, s’ha d’evitar anar a llocs on hi ha moltes cues i concentracions de cotxes i anar a buscar llocs humidificats, com la muntanya.

També s’ha pronunciat aquest divendres amb un comunicat l’Agència de Salut Pública de Catalunya. A la nota es fa referència a la població més sensible, que són les persones amb problemes respiratoris, especialment els nadons i les persones asmàtiques. Segons Salut, quan la concentració d’òxids de nitrogen supera els nivells establerts, com passa ara, i segons la durada de l’exposició a aquest gas, es pot produir un risc per a la salut de les persones. Això es pot traduir en l’augment dels símptomes de bronquitis i/o de la resposta al·lèrgica en les persones amb asma, i la disminució de la funció pulmonar.

Tot i això, “la població general pot mantenir la seva activitat i els desplaçaments habituals. Sí que s’aconsella, però, a les persones sensibles a aquesta concentració d’òxids de nitrogen que limitin les activitats esportives o l’exercici intens a l’aire lliure. Salut també recomana que es respectin els tractaments mèdics, en cas que se’n rebin.