Èl trànsit tindrà restriccions al llarg d’aquesta tarda de dilluns en tot el recorregut per on passarà la cavalcada de Reis. Els desviaments començaran a tocar del mar, per on arribaran els Reis Mags. Al passeig de Colom es tallarà la circulació en direcció Besòs, i pot ser en els dos sentits, si és necessari. La ronda del Litoral, B-10, també estarà afectada: es tallarà la sortida 21 sentit Besòs i si cal la mateixa sortida en sentit Llobregat. Quan s’acabi la rebuda del Reis i la plaça Portal de la Pau quedi buida de públic es normalitzarà el trànsit en aquest espai i l’àrea d’influència.

Els següents talls arribaran tot just al punt d’inici de la cavalcada a l’avinguda del Marquès de l’Argentera, al passeig Isabel II i a la Via Laietana. L’acumulació de públic en aquesta zona podria afectar la sortida 22 de la ronda del Litoral en sentit Besòs.

Tan bon punt arribi l’espectacle al centre de la ciutat es prohibirà el pas del trànsit pel carrer de Fontanella, plaça de Catalunya, carrer de Pelai i plaça d’Universitat. També afectarà la circulació en sentit ascendent de la Rambla, a Portal de la Pau.

Els talls a la ronda de Sant Antoni i Sepúlveda fins arribar a Entença es faran de forma seqüencial. Es tallaran tots els carrers transversals a Sepúlveda i es desviaran els vehicles per la Gran Via. El seguici de la cavalcada seguirà endavant obligant a tallar el pas a Sepúlveda-Entença i i l’avinguda del Paral·lel. El punt i final del recorregut de l’espectacle del Reis Mags serà a l’avinguda de la Reina Maria Cristina amb l’Avinguda Rius i Taulet que també es tallarà al trànsit. També es veuran afectats els cotxes que entrin a la ciutat per la Gran Via (els de la calçada central i lateral mar) que se’ls encarrilarà per l’interior del túnel i s’aïllarà el costat mar de la plaça d’Espanya. A poc a poc, el trànsit s’anirà reobrint de forma gradual en funció de com es vagin buidant els carrers de visitants.

Cavalcada amb novetats

Enguany la Calvalcada de Reis s’ha renovat. La banda sonora que acompanyarà Melcior, Gaspar i Baltasar sonarà diferent perquè s’han fet noves versions per a l’ocasió. Una de les novetats és el Bloc Barcelona que encapçalarà la Cavalcada i que dibuixarà el perfil de la ciutat i també l’interior de les cases, recreant com es preparen per a l’arribada del Reis Mags d’Orient. S’incorporaran quatre inflables de la companyia Les Luminoleus que il·luminaran el cel de la rua. La carrossa del Rei Melcior tindrà quatre nòries giratòries que transporten regals i joguines, i 18 pantalles que anunciaran els seus destins. El Rei Baltasar anirà acompanyat d’un seguici amb un gran Mico de peluix, lleons girafes i altres animals. També seran nous els vestits-vitralls inspirats en el Palau de la Música que vestiran els portadors d’encens, de perfum, de flors i dels encantadors de serps que acompanyaran el Rei Gaspar.

Des de les 16.30 i fins les 21.30 h els Reis Mags i tota la rua que els acompanya recorreran fins a cinc quilòmetres. Hi haurà dues carrossses dedicades a les llaminadures que estaran a la cua de la rua, i que llançaran 4.644.000 caramels, que també podran tastar els celíacs.