avió

L’Organització Europea per la Seguretat de la Navegació Aèria, Eurocontrol, ha informat d’un problema en el sistema de gestió del trànsit aeri que podria estar provocant retards i cancel·lacions que podrien arribar a afectar la meitat dels 29.500 vols programats per a aquest dimarts a tot el continent. Tot i que Aena ha desmentit a betevé que els vols de l’Aeroport de Barcelona-el Prat estiguin patint demores, els controladors d’Enaire i la companyia Vueling han confirmat els retards, que en alguns casos podrien oscil·lar entre els 45 i els 60 minuts. Eurocontrol ha anunciat a Twitter que al vespre ja s’ha restablert el funcionament normal del servei de control aeri.

Els passatgers d’un vol que enllaçava Barcelona amb Palma han confirmat a betevé que el seu avió ha patit més de dues hores de retard. El vol, de la companyia Air Europa ,havia de sortir de l’Aeroport de Barcelona-el Prat a les 15.10 h i els viatgers no han pogut accedir a l’aeronau fins a les 16.30 h. La sortida s’ha acabat produint a les 17.05 h. Segons expliquen els testimonis, el personal de l’aerolínia ha justificat el retard per un presumpte tancament de l’espai aeri, que en cap cas no s’ha dut a terme.

Reestablert el control habitual de l’espai aeri

Eurocontrol ha anunciat que al vespre ja s’ha recuperat el sistema principal de control de l’espai aeri al continent europeu després de realitzar diverses proves per assegurar-ne el funcionament sense incidents.