Un any més, molts barcelonins aprofiten la Setmana Santa per viatjar i altres turistes arriben a Barcelona per conèixer la ciutat. Aquest diumenge és el dia de l’operació sortida amb més moviments a l’aeroport, però quan s’espera més volum de passatgers és el proper diumenge i dilluns, en què se superaran el miler de vols cada dia. Durant aquesta setmana s’enlairaran i aterraran més de 10.000 avions al Prat amb prop d’1,9 milions de seients oferts, xifres una mica superiors a les de l’any passat per aquestes dates.

A diferència de l’any passat, el mal temps i les baixes temperatures han marcat la Setmana Santa. Tot i això, s’esperen molts turistes estrangers aquests dies a Catalunya, un 7 % més que l’any passat. La mateixa associació d’agències de viatge explica que la situació política no està afectant el sector i només el turisme de luxe va tenir un petit retrocés a finals d’any.

Més turisme nacional per Setmana Santa

No són les úniques xifres que augmenten aquest 2018. Segons dades d’ACAVe, també han augmentat un 8 % les reserves hoteleres per aquesta Setmana Santa i s’ha consolidat la tendència de sol·licitar-les amb dos o tres mesos d’antelació. A més, el turisme nacional continua augmentant, i algunes de les comunitats més visitades són Andalusia, les illes Balears, les illes Canàries i Catalunya. També hi ha qui opta per destinacions internacionals. Entre les més destacades hi ha capitals europees com París, Berlín, Londres i Roma.