Biciclot denuncia que la Guàrdia Urbana els ha requisat vuit bicicletes i un bicicargo —que utilitzen per transportar les bicicletes— mentre feien un curs per ensenyar educació viària i a anar sobre dues rodes a un grup d’usuàries de Mujeres Pa’lante, una entitat que treballa amb dones migrants a Barcelona. Els agents han considerat que estaven realitzant una activitat d’explotació comercial i que, per tant, els vehicles havien d’estar registrats i tenir assegurança. Al demanar-los, però, aquesta documentació, no van poder certificar la llicència i tampoc l’assegurança i per aquest motiu els agents van requisar els vehicles.

Activitat sense ànim de lucre

Des de l’entitat ciclista, però, Pere Serrasolses explica que la seva és una activitat sense ànim de lucre i que, per tant, no estan subjectes a la normativa que regula les activitats econòmiques amb bicicletes. “No ens havia passat mai!”, lamenta. De fet, l’activitat que estaven realitzant quan els han requisat els vehicles està subvencionada per l’Ajuntament.

Presentaran al·legacions

Els fets han passat poc abans de les sis de la tarda al Parc de la Barceloneta, quan estaven a punt de començar l’activitat, que s’ha hagut de suspendre per la intervenció dels agents. Els vehicles se’ls ha endut la grua al dipòsit municipal i, per recuperar-los, hauran de pagar les taxes i les multes corresponents. L’entitat, però, ja té clar que presentarà al·legacions a les sancions perquè, tot i l’actuació d’aquest dilluns de la Guàrdia Urbana, estan convençuts que la seva activitat no es pot regir per la mateixa normativa que altres iniciatives comercials amb bicicletes. “L’Ajuntament de Barcelona és l’únic que no dona suport a la feina de promoció de la bicicleta i d’educació viària que fem, que és molt vivencial perquè la fem al carrer, no en un circuit tancat”, lamenta Serrasolses.