Reclamar el protagonisme de la bicicleta i fomentar-ne l’ús a l’espai urbà. Aquest és l’objectiu de la jornada de portes obertes que ha organitzat el col·lectiu Biciclot a Can Picó, el hub de la bici a Barcelona. Han programat xerrades i tallers infantils en un acte que ha ocupat el carrer de Pere IV, just davant de l’equipament.

Quins nous carrils bici a Barcelona hi haurà fins al 2023?

La bicicleta com a protagonista al CicloBcn21

La jornada de portes obertes del BiciHub de Can Picó s’emmarca dins del CicloBcn21, un conjunt de congressos i activitats relacionats amb la mobilitat en bicicleta que s’han dut a terme a la ciutat durant la setmana. S’ha tallat el trànsit de cotxes al carrer de Pere IV en el tram entre Pamplona i Zamora, just davant de Can Picó. Les bicis han pres aquest punt de la ciutat on s’ha instal·lat un circuit infantil perquè els més menuts puguin aprendre a anar amb bici. També s’han programat xerrades sobre aspectes com la formació ciclista o diferents experiències d’èxit dins del sector en un escenari situat al mig de la calçada.

BiciClot és l’entitat encarregada de gestionar el BiciHub de Can Picó, situat al barri del Poblenou. Treballa per la implementació de la bici com a mitjà de transport a través de serveis i activitats tant en centres educatius com amb entitats o empreses i usuaris particulars. Fa quatre anys que es van traslladar a aquest equipament des d’on, expliquen, ofereixen altres serveis com un taller de reparació així com bicicletes recuperades a través d’un programa d’inserció laboral.