A la parada de metro de la Sagrada Família conflueixen els passatgers de l’L2 i l’L5. Això fa que, sobretot a primera hora del matí, se’n col·lapsin tant el vestíbul com les andanes. Per evitar-ho els usuaris habituals d’aquestes línies demanen més regulacions dels accessos i que TMB augmenti la freqüència de pas dels combois.

Regulació dels accessos

Segons Transports Metropolitans de Barcelona ja existeixen mesures per esglaonar l’entrada dels passatgers. Es van posar en marxa fa temps i s’apliquen en moments de grans aglomeracions com ara els dies de vaga, a la sortida dels aficionats del Barça del Camp Nou o després d’un gran acte al carrer com l’Onze de Setembre. En el cas de l’estació de la Sagrada Família, també s’apliquen mesures similars, tot i que la companyia assegura que només es fan alguns dies i sempre a primera hora del matí. Els encarregats de decidir-ho són els responsables de la línia i el Centre de Control.

Més combois

Els viatgers creuen que l’altra opció per posar fi al col·lapse de la parada de la Sagrada Família (L5) és  augmentar la freqüència de pas dels combois. TMB afirma que l’L5 és la línia que ofereix la millor oferta en hora punta i que el metro té un interval de pas inferior als tres minuts. No obstant això, tal com demanen els usuaris, durant aquest 2020 es reforçarà el servei amb la incorporació de tres combois nous en aquesta franja horària.

El cas de Glòries

La parada de la Sagrada Família no és l’única que presenta problemes en els accessos. A la de Glòries la situació es repeteix. En aquest cas les dificultats són al passadís d’entrada i sortida a l’estació. Hi ha molt poc espai i això fa que moltes vegades els usuaris que hi entren ensopeguin amb els que en surten. TMB reconeix que existeixen limitacions a la infraestructura però ells no tenen competència per solucionar-les. Tot i això, la companyia assegura que no es donen grans problemes en els fluxos de passatgers.