Els veïns es mostren satisfets amb la redistribució de parades de bus a la plaça del Virrei Amat. Al juliol es van queixar que la parada avinguda de Borbó – Serrano concentrava set línies de bus, cinc d’ortogonals. Per això, van reclamar que es traslladessin algunes línies a una altra parada situada 100 metres més enllà. Aquest estiu, l’Ajuntament ha mogut dues de les línies ortogonals i el resultat és, segons els veïns, satisfactori. Ja no hi ha tants embussos a la zona.

Bus que envaïen passos de vianants

Un dels principals problemes de la concentració de línies en una única parada era que els autobusos envaïen el pas de vianants proper, cosa que suposava un perill i una molèstia per als veïns. A més, sovint quedava també col·lapsada la sortida del carrer de Joan Alcover. La situació la provocaven sobretot les línies ortogonals, que tenen una freqüència de pas més elevada i disposen de vehicles articulats.

L’Ajuntament va estudiar la situació i va atendre la demanda veïnal. Per això, ara les línies D40 i D50 s’aturen a l’avinguda de Borbó – Costa Cuxart, i, per tant, la marquesina de l’avinguda de Borbó – Serrano acull només acull cinc línies. El canvi ha estat ben rebut pels veïns. “En el passat ja havia estat així i agraïm la resposta ràpida de l’Ajuntament – explica Joaquim Forns, de l’Associació de Veïns de Torre Llobeta- Tres busos ens suposava un front de gairebé cent metres que ens bloquejava el pas de vianants i un carrer. Era un caos”.

Paviment en mal estat

A la darrera audiència pública els veïns ja van fer comunicar la seva satisfacció al govern. Juntament amb l’agraïment, però, van demanar també que es reparés l’altre punt que havien demanat: el paviment. El pas de tants busos han malmès el paviment de manera que hi ha petits esvorancs que poden ser perillosos per als usuaris en pujar o baixar dels vehicles. La regidora, Janet Sanz, va afirmar que en prenia nota per adoptar mesures.